Externe

Israelul avertizează patru state europene în privința recunoașterii statului Palestina

schedule 26 mar. 2024, 13:44

Israelul avertizează patru state europene în privința recunoașterii statului Palestina
Nick Beer/Shutterstock
Israel avertizează patru țări europene împotriva recunoașterii statului palestinian, considerând-o un "premiu pentru terorism".

Israelul a emis un avertisment către patru state europene - Spania, Irlanda, Malta și Slovenia - în legătură cu intenția lor de a recunoaște oficial statul palestinian. Acest avertisment survine după ce autoritățile spaniole au anunțat vineri că au convenit cu celelalte trei țări să inițieze demersuri pentru recunoașterea Palestinei în Cisiordania și Fâșia Gaza.

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat că o astfel de recunoaștere ar fi echivalentă cu un "premiu pentru terorism" și ar putea submina șansele unei soluții negociate între Israel și Palestina. Într-o declarație, Katz a menționat că recunoașterea statului palestinian, în urma incidentelor violente din 7 octombrie, ar trimite un mesaj greșit organizațiilor teroriste palestiniene, sugerând că atacurile împotriva israelienilor vor fi răsplătite cu gesturi politice.

Israelul, a cărui coaliție de guvernare include partide de extremă dreapta, a respins de mult timp ideea unui stat palestinian independent, o poziție care a stârnit nemulțumirea puterilor occidentale. Acestea din urmă susțin obiectivul Israelului de a învinge gruparea Hamas, dar solicită un plan clar pentru situația post-conflict.

Ministrul Katz a subliniat că o rezolvare pașnică a conflictului este posibilă doar prin negocieri directe între părți și că orice recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian ar complica procesul de pace și ar crește instabilitatea în regiune.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---