Externe

Tensiuni crescute între Iran și Israel: SUA avertizează despre un posibil atac aerian iranian

schedule 12 apr. 2024, 11:58

Tensiuni crescute între Iran și Israel: SUA avertizează despre un posibil atac aerian iranian
Nick Beer/Shutterstock
SUA și Israel se pregătesc pentru un posibil atac iranian ca răspuns la un incident recent, crescând măsurile de securitate.

În contextul tensiunilor crescute din Orientul Mijlociu, oficialii americani au exprimat preocupări cu privire la posibilitatea unui atac aerian major al Iranului asupra Israelului, ca răspuns la un atac israelian recent asupra ambasadei iraniene din Siria. Conform analizelor SUA, Iranul ar putea planifica un atac care să includă rachete și lovituri cu drone, însă cu intenția de a evita declanșarea unui război regional care să necesite intervenția militară a SUA.

Președintele Joe Biden a subliniat angajamentul ferm al SUA față de securitatea Israelului în fața amenințărilor iraniene, promițând să protejeze națiunea israeliană. În același timp, liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat că Iranul va răspunde în forță la atacul asupra ambasadei sale din Damasc, care a avut loc pe 1 aprilie și a rezultat în moartea mai multor membri ai Gărzilor Revoluționare iraniene.

În plus, Wall Street Journal a raportat că Israelul se pregătește pentru posibilitatea unui atac iranian în următoarele 24-48 de ore, deși nu a fost luată încă o decizie finală de către conducerea iraniană. Forțele de apărare israeliene și Mossad au pregătit planuri de atac asupra Iranului în cazul unui atac iranian, iar coordonarea dintre armatele americană și israeliană a fost intensificată.

Ambasada SUA din Ierusalim a emis o alertă de securitate și o alertă de călătorie actualizată pentru Israel, restricționând călătoriile angajaților guvernamentali americani și ale familiilor acestora în anumite orașe, ca măsură de precauție înainte de potențialele atacuri de retorsiune ale Iranului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---