Externe

Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte pentru a face un apel la încetarea focului în Fâșia Gaza

schedule 19 dec. 2023, 10:32

Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte pentru a face un apel la încetarea focului în Fâșia Gaza
lev radin / Shutterstock

Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte într-o ședință, marți, pentru a vota un apel la încetarea focului în Fâșia Gaza. 

Consiliul de Securitate ONU, apel de încetare a focului în Gaza

Astăzi, Consiliul de Securitate al ONU se va întruni pentru a vota un apel la încetarea focului în Fâșia Gaza. Votul a tot fost amânat cu scopul de a oferi mai mult timp diplomaților pentru a răspunde obiecțiilor SUA la formularea proiectului de rezoluție.

Statele Unite ale Americii au menționat că nu pot susține o „încetare a ostilităților”, însă ar putea accepta o „suspendare a lor”.

Textul este negociat de țările arabe, care la rândul lor au fost încurajate să vadă că Casa Albă chiar încearcă să găsească o formulare pe care să o susțină – în comparație cu opunerea prin veto pur și simplu.

Secretarul apărării din SUA, Lloyd Austin, a avut mai multe discuții cu oficiali israelieni, printre care cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și cu omologul său Yoav Gallant, luni la Tel Aviv.

Discuțiile s-au bazat pe trecerea Israelului de la operațiunile aeriene și terestre pe scară largă în Fâșia Gaza la o strategie care se axează doar pe liderii Hamas, a afirmat oficialul american.

Forțele armate ale Israelului au forțat civilii palestinieni care s-au adăpostit la spitalul al-Ahli din orașul Gaza să evacueze clădirea și au arestat personalul medical.

SUA a transmis că este îngrijorată după ce o mamă și o fiică ar fi fost asasinate de un lunetist militar israelian într-o biserică din orașul Gaza, a spus Casa Albă. Cele două femei au fost omorâte sâmbătă în parohia Sfânta Familie din orașul Gaza, potrivit Patriarhiei Ierusalimului. IDF a negat responsabilitatea pentru cele două decese.

Israel și Hamas ar putea stabili un nou acord de încetare a focului. Potrivit presei israeliene, care citează surse din serviciile secrete egiptene, susține că între cele două părți au loc negocieri tensionate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---