Externe

ONU se întrunește pentru a solicita încetarea focului armat între Israel și Hamas

schedule 08 dec. 2023, 12:12

ONU se întrunește pentru a solicita încetarea focului armat între Israel și Hamas
Naeblys/Shutterstock

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni pentru a lua decizia de a solicita încetarea focului armat din războiul dintre Israel și Hamas.

Întrunire ONU pentru solicitarea încetării focului în Gaza și Israel

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se întrunească în urma repetatelor presiuni din partea Secretarului General António Guterres și urmează să solicite o încetare imediată a focului armat după opt săptămâni de război între Israel și Fașia Gaza.

Într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitatea al ONU, Antonio Guterres a atras atenția asupra articolului 99 al Cartei ONU, care prevede că Secretarul General poate aduce în atenția consiliului "orice chestiune care, în opinia sa, amenință menținerea dreptului internațional, păcii și securității”. Deja de zeci de ani nimeni nu mai solicitase așa ceva.

Prin urmare, Emiratele Arabe Unite au depus un nou proiect de rezoluţie prin care solicită încetarea focului în Gaza. Până acum au mai existat asemenea încercări însă acestea au fost eșuate din cauza rezistenţei din partea Statelor Unite.

În dimineața zilei de 7 octombrie, în mai multe orașe din Israel au răsunat sirenele de avertizare. Teroriștii palestinieni au lansat atacuri cu rachete din Fâșia Gaza asupra orașelor din Israel. Locuitorii din zone au fost surprinși de bombardamentele cu rachetă.

Sute de persoane au fost capturate și aduce în Gaza drept ostatici, printre care și copii. Zeci de persoane au murit în urma atacurilor nemiloase ale teroriștilor palestinieni.

De mai bine de două luni, conflictul armat dintre cele două state continuă fără încetare. În această perioadă a fost încheiat un armistițiu de pace care a durat mai puțin de o săptămână și care a fost încălcat în cele din urmă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---