Externe

Hamas și Israel au deschis focul în nordul Fâșiei Gaza, după ce armistițiul a fost prelungit pentru încă două zile

schedule 29 nov. 2023, 10:11

Hamas și Israel au deschis focul în nordul Fâșiei Gaza, după ce armistițiul a fost prelungit pentru încă două zile
Anas-Mohammed / Shutterstock

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar a anunțat marți, că armistițiul dintre Israel și Hamas este prelungit pentru încă două zile. Se pare încă că forțele israeliene și palestinienii din Gaza au încălcat acordul de pace.

Acordul de pace dintre Hamas și Israel a fost încălcat

Armistițiul dintre Israel și Hamas a fost prelungit, marți, pentru încă două zile. Însă acesta a fost încălcat chiar în aceeași zi. Forțele israeliene și teroriștii din Hamas au deschis focul în nordul Fâșiei Gaza. Potrivit ambelor părți, aceasta a fost o încălcare a armistițiului temporar.

Forțele de Apărare israeliene, IDF, au transmis că în apropierea lor au fost detonate trei dispozitive explozive, în două locații diferite.

Într-una dintre locații, "teroriștii au deschis focul asupra soldaților, care au răspuns, la rândul lor, cu focuri de armă", potrivit IDF. Mai mulți soldați israelieni au fost răniți în urma exploziilor.

De partea cealaltă, gruparea teroristă Hamas a acuzat Israelul, de "încălcarea clară a acordului de armistițiu".

"Ne-am angajat să respectăm armistițiul atâta timp cât inamicul îl respectă și facem apel la mediatori să exercite presiuni asupra ocupanților pentru a adera la toți termenii armistițiului, la sol și în aer", se spune în declarația grupării islamiste, publicată pe Telegram.

Acordul de pace dintre Israel și Hamas a intrat în vigoare de vineri, pentru o perioadă inițială de patru zile. Însă marți, acesta a fost prelungit pentru alte două zile, în care urmau să fie eliberați încă zece ostatici capturați de Hamas, la schimb cu 30 de deținuți palestinieni din Israel.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9729 RON
-0.00130
USD
USD: 4.5749 RON
-0.01040
GBP
GBP: 5.9082 RON
-0.00750
HUF
HUF: 1.274 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00070
CHF
CHF: 5.1357 RON
0.00480
Convertor valutar

Rezultat: ---