Externe

Război Israel - Hamas. Egiptul a deschis punctul Rafah pentru a primi străini și răniți din Fâșia Gaza

schedule 01 nov. 2023, 10:18

Război Israel - Hamas. Egiptul a deschis punctul Rafah pentru a primi străini și răniți din Fâșia Gaza
Foto: KHALED ELFIQI/AGERPRES

Război Israel - Hamas. Egiptul a deschis punctul Rafah pentru a primi străini și răniți din Fâșia Gaza. Negociatorii din Qatar au ajuns la un acord cu țările implicate. 

Egiptul a deschis punctul Rafah

Qatar a mediat un acord între Egipt, Israel și Hamas, în coordonare cu SUA, pentru a permite evacuări limitate din Gaza. susține o sursă din zonă, citată de Reuters

Sunt vizați cei care au pașapoarte străine și oamenii grav răniți din Gaza, a explicat sursa. Cu toate acestea, nu a fost stabilit un interval de timp în care punctul de trecere a frontierei Rafah va fi deschis. 

Un oficial egiptean citat de CNN a confirmat, sub protecția anonimatului, că este vorba despre 81 de palestinieni „grav răniți” din Gaza care vor primi tratament în Egipt.

Preşedintele Consiliului pentru Securitate Naţională din Israel, Tzachi Hanegbi, a declarat marți că Israelul speră că Egiptul își va deschide granița pentru a permite răniților să fie tratați în spitalul de la Rafah și în spitalele de campanie care pot fi înfiinţate pe partea egipteană a graniţei.

Nave pe post de spitale în mica zonă de sud-vest a Fâşiei Gaza

Hanegbi a mai spus că o serie de ţări au dat curs solicitării premierului Benjamin Netanyahu de a trimite nave care vor acosta în largul coastei Fâşiei Gaza şi vor servi ca spitale în mica zonă de sud-vest a Fâşiei pe care Israelul a desemnat-o ca zonă sigură, scrie The Times of Israel.

„Echipe medicale vor fi prezente mâine (miercuri - n.r.) la punctul de trecere pentru a examina cazurile care vin (din Gaza) imediat ce sosesc şi pentru a stabili spitalele la care vor fi trimise”, a declarat ieri pentru AFP un oficial medical din oraşul egiptean El Arish.

Canalul 12 din Israel afirmă că Egiptul construieşte un spital de campanie chiar la graniţă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---