Social

103 cetățeni români vor fi evacuați din Gaza. Se vor întoarce în țară cu o cursă specială

schedule 07 nov. 2023, 08:45

103 cetățeni români vor fi evacuați din Gaza. Se vor întoarce în țară cu o cursă specială
Foto: STRINGER/AGERPRES

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, marți dimineață, că un număr de 103 de cetățeni români din Fâșia Gaza și membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopții trecute, premisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah și de a intra pe teritoriul Egiptului. Evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de marți. Ei vor fi aduși în țară de la Cairo, cu o cursă aeriană specială. 

MAE: 103 cetăţeni români vor fi evacuaţi din Fâşia Gaza

„În continuarea precizărilor transmise în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe informează că în urma acordului transmis de autorităţile israeliene şi cele egiptene, un număr de 103 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopţii trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.
Aceştia au fost informaţi de către reprezentanţii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse”, a transmis MAE. 

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetăţenilor români, respectiv asistenţa consulară specifică. 

Mai apoi, românii și familiile lor vor fi preluați de către reprezentanţii Ambasadei României în Republica Arabă Egipt şi cele două echipe mobile, care îi vor însoţi până la Cairo. De acolo, vor ajunge în România prin intermediul unei curse aeriene speciale.

De asemenea, Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene în vederea finalizării operaţiunilor de evacuare pentru ceilalţi cetăţeni români şi membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin şi încă se află în Fâşia Gaza, potrivit news.ro

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---