Social

Percheziții în București: Instructor de yoga acuzat de trafic de persoane și exploatare sexuală

schedule 25 apr. 2024, 10:04

Percheziții în București: Instructor de yoga acuzat de trafic de persoane și exploatare sexuală
politie politist
DIICOT a efectuat raiduri împotriva unei rețele de trafic de persoane și viol, suspectată de exploatarea sexuală a femeilor pentru videochat.

Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară au efectuat 13 percheziții în București, în cadrul unei anchete care vizează o grupare infracțională acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Grupul, activ de 12 ani, este suspectat că a exploatat sexual mai multe femei, obținând aproximativ 1,4 milioane de euro.

Liderul grupării, descris ca un "maestru spiritual" și instructor de yoga, fost discipol al lui Gregorian Bivolaru, ar fi recrutat opt victime, profitând de vulnerabilitatea acestora. Victimele, lipsite de sprijin familial și cu experiență redusă de viață, au fost ademenite sub pretextul unei evoluții spirituale și apoi exploatate sexual prin obligarea la producerea și difuzarea de materiale pornografice pe platforme de specialitate.

Suspecții au asigurat adăpost și logistică necesară pentru activitățile de videochat în apartamentele deținute în București. De asemenea, au fost deschise conturi bancare în numele unor societăți comerciale sau persoane fizice autorizate pentru colectarea sumelor de bani obținute de victime, exercitând un control strict asupra prestațiilor de videochat.

În vara anului 2019, liderul grupării ar fi profitat de imposibilitatea uneia dintre victime de a-și exprima voința, întreținând cu aceasta un raport sexual și determinând-o să nu sesizeze organele judiciare. Audierile se vor desfășura la sediul DIICOT – Structura Centrală.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---