Social

Percheziții DNA la ASSMB, la Spitalul Colțea și Spitalul Sf.Luca

schedule 12 dec. 2023, 16:54

Percheziții DNA la ASSMB, la Spitalul Colțea și Spitalul Sf.Luca
Vlad Ispas / Shutterstock

Procurorii DNA continuă perchezițiile la două spitale și la ASSMB pe marginea unor suspiciuni privind săvârşirea unor acte de corupție, comise de funcționari publici, în 2023.

Perchezițiile DNA continuă la două spitale din Capitală și la ASSMB

Procurorii DNA continuă astăzi perchezițiile. De la Ministerul Finanțelor au ajuns la două spitale din Capitală, Spitalul Colțea și Spitalul Sf. Luca și ASSMB. Aceștia fac percheziții pe marginea unui dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

Se presupune că fostul director adjunct Cristian Plută ar fi depus în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție mai mult declarații împotriva directorului ASSMB, Oana Sivache, care acum câteva luni a depus plângeri și organiza flagranturi împotriva acestuia.

Procurorii de la DNA au efectuat percheziții în această dimineață la ASSMB pentru a căuta probe cu privire la această situație.

Potrivit primelor informații, se pare că este vorba despre o serie de contracte legate de implementare a unor sisteme informatice în cadrul unor spitale din Capitală, administrate de Primăria Capitalei, în legătură cu ASSMB.

”În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București.
În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al DNA.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---