Locale

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, audiat la DNA într-un dosar de corupție

schedule 19 apr. 2024, 12:09

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, audiat la DNA într-un dosar de corupție
Vlad Ispas / Shutterstock
Vasile Iliuță, președinte CJ Călărași și lider PSD, audiat la DNA în caz de achiziții publice suspecte.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, a fost chemat la sediul DNA Constanța pentru audieri într-un dosar ce investighează achiziții publice suspecte. Iliuță, care este și lider al organizației județene a PSD, a fost prezent la DNA vineri dimineață, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor la sosire.

Surse judiciare au informat că Iliuță a fost solicitat de procurori pentru a asista la percheziții informatice, nefiind în acest moment suspect sau inculpat în dosar. Anterior, în luna martie, DNA a efectuat percheziții la sediul CJ Călărași, la Spitalul Județean și la Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială, în cadrul aceleiași anchete.

În 2021, Iliuță a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj, acuzat că ar fi încălcat atribuțiile de serviciu și ar fi îngrădit dreptul la muncă al unor angajați ai CJ Călărași. În noiembrie 2023, a fost achitat de Tribunalul București pentru aceste acuzații, decizia nefiind însă definitivă.

Ancheta DNA Constanța continuă, iar documente legate de anumite contracte de achiziție au fost ridicate în cadrul investigațiilor. Președintele CJ Călărași a avut în trecut și alte probleme cu legea, fiind anchetat pentru conducere sub influența alcoolului și având un istoric de schimbări politice, de la PNL la PSD.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---