Politic

George Simion solicită audiere la Parchetul General și amenință cu greva foamei

schedule 07 iun. 2024, 15:07

George Simion solicită audiere la Parchetul General și amenință cu greva foamei
LCV / Shutterstock
George Simion de la AUR cere să fie audiat la Parchet, amenințând cu greva foamei, pentru a denunța semnături false în alegeri.

Liderul partidului AUR, George Simion, a mers vineri la Parchetul General, însoțit de susținători, cerând să fie audiat de procurorul general Alex Florența. Simion a amenințat că va intra în greva foamei dacă nu va fi primit. El a declarat că dorește să facă un denunț privind presupuse semnături false folosite de PSD, PNL, USR și REPER în procesul de strângere a semnăturilor pentru alegeri.

Simion a menționat că nu a fost citat de procurori, dar insistă să fie audiat pentru a denunța fapte penale. Acesta a făcut referire la un caz concret din comuna Garoafa, județul Vrancea, unde susține că sunt semnături de la persoane decedate pe listele de susținere.

Protestul vine în contextul în care Parchetul General a deschis un dosar penal în care George Simion este vizat pentru instigare la falsificarea semnăturilor necesare depunerii candidaturii lui Silvestru Șoșoacă pentru alegerile europarlamentare. Simion a acuzat că acest dosar este un abuz și o încercare de a scoate AUR din competiția electorală.

Parchetul General a precizat anterior că Simion nu a fost citat și a oferit detalii despre ancheta în curs, fără a menționa numele liderului AUR. În cadrul anchetei, se investighează mobilizarea membrilor de partid și angajaților Parlamentului pentru falsificarea listelor de susținători ale lui Silvestru Șoșoacă, candidat independent la alegerile europarlamentare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6489 RON
0.00270
GBP
GBP: 5.88 RON
0.00200
HUF
HUF: 1.2603 RON
-0.00610
BGN
BGN: 2.5447 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1718 RON
0.01430
Convertor valutar

Rezultat: ---