Politic

George Simion a primit interdicție de a intra în Ucraina timp de trei ani

schedule 20 aug. 2023, 15:53

George Simion a primit interdicție de a intra în Ucraina timp de trei ani
LCV / Shutterstock

Liderul AUR, George Simion, a primit interdicția de a mai intra pe teritoriul Ucrainei, timp de trei ani, a transmis Serviciul de securitate al Ucrainei.

Liderul AUR nu mai poate intra în Ucraina timp de trei ani

Liderul partidului AUR, George Simion, a primit interdicția de a mai intra pe teritoriul Ucrainei timp de trei ani, a transmis Serviciul de Securitate al Ucrainei.

„În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (n. r. George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”, arată documentul publicat. 

Interdicția se aplică pentru o perioadă de trei ani și va expira în luna martie 2024, însă se pare că aceasta va fi prelungită. Liderul AUR a fost acuzat că s-ar fi întâlnit în anul 2011, la Cernăuți, cu un reprezentant al serviciilor secrete rusești. Simion neagă acuzațiile aduse la adresa sa.

În ceea ce privește interdicția sa de a intra în Ucraina, Simion spune că ar fi deranjat autoritățile de la Kiev prin participarea sa la un eveniment de comemorare a masacrului nerecunoscut de Ucraina. De asemenea, liderul AUR susține că a aflat abia după un an că nu mai poate intra în Ucraina. 

„Sigur că am deranjat. Pentru că am vorbit despre masacrul de la Lunca, despre masacrul de la Fântâna Albă pe care l-am comemorat și normal că deranjăm”, a explicat atunci George Simion.

Liderul partidului AUR a venit cu o reacție după ce un general ucrainean din cadrul serviciilor de spionaj a confirmat în presa ucraineană cel puțin o întâlnire a liderului AUR cu serviciile speciale rusești. Inițial, acuzațiile au venit din partea lui Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova.

„Am avut o întâlnire cu directorul de la SIS, și l-am întrebat cum a putut să îl expulzeze. El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat (...) că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt (...) Mi-a zis că la noi în Moldova George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. (...) Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat”, a declarat fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, potrivit ILD.  

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---