Locale

Schimbare de tabără politică: Tudor Ciuhodaru, de la PSD la AUR, în cursa pentru Primăria Iași

schedule 19 feb. 2024, 13:26

Schimbare de tabără politică: Tudor Ciuhodaru, de la PSD la AUR, în cursa pentru Primăria Iași
Donlawath S / Shutterstock
Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru părăsește PSD pentru AUR, cu intenția de a candida la Primăria Iași, susținut de George Simion.

Într-un peisaj politic dinamic, europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a decis să-și schimbe afilierea politică, părăsind PSD pentru a deveni candidatul AUR la Primăria Iași. Anunțul a fost făcut de liderul AUR, George Simion, care a încurajat formarea unei alianțe cu USR pentru a consolida șansele lui Ciuhodaru în competiția electorală.

Tudor Ciuhodaru nu este străin de scena politică ieșeană, având o carieră variată care include mandate de deputat și europarlamentar. Schimbarea sa de partid vine în urma pierderii sprijinului filialei PSD Iași pentru o poziție eligibilă pe lista pentru europarlamentare, locul său fiind luat de colegul său de la Spitalul de Neurochirurgie, Lucian Eva.

George Simion a subliniat potențialul lui Ciuhodaru de a uni votanții dincolo de afilierea lor politică, bazându-se pe rezultatele sondajelor care îl plasează ca favorit în cursa pentru primărie. În apelul său adresat lui Marius Bodea de la USR, liderul AUR a accentuat oportunitatea de a aduce schimbarea necesară pentru orașul Iași, adesea neglijat în repartizarea fondurilor și resurselor naționale.

Tudor Ciuhodaru însuși a exprimat dorința de a contribui la dezvoltarea Iașului, invocând statutul istoric al orașului și necesitatea de a-i asigura locul cuvenit pe harta României. Cu o carieră politică ce a trecut prin mai multe partide, de la PSD la PPDD și UNPR, Ciuhodaru își propune acum să câștige încrederea ieșenilor sub noua siglă AUR.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---