Externe

Victorie zdrobitoare a Partidului Laburist în alegerile generale din Marea Britanie

schedule 05 iul. 2024, 08:10

Victorie zdrobitoare a Partidului Laburist în alegerile generale din Marea Britanie
Partidul Laburist câștigă alegerile din Marea Britanie cu 410 mandate, Keir Starmer urmând să devină prim-ministru.

Partidul Laburist a obținut o victorie categorică în alegerile generale din Marea Britanie, conform rezultatelor exit poll-urilor. Cu un total de 410 mandate câștigate în Parlamentul britanic, laburiștii au depășit cu mult pragul necesar pentru a forma o majoritate guvernamentală, în timp ce Partidul Conservator a obținut doar 131 de mandate, marcând astfel sfârșitul a 14 ani de guvernare conservatoare.

Sir Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, este așteptat să fie numit prim-ministru de către regele Charles al III-lea. Aceste alegeri sunt primele care au avut loc în afara Uniunii Europene, după ce visul Brexit a murit, iar rezultatele indică o schimbare semnificativă în peisajul politic britanic.

Liberal-democrații se situează pe locul al treilea, cu 61 de mandate, în timp ce alte partide mai mici sau independenți împart restul locurilor. Partidul Național Scoțian și-a redus numărul deputaților la opt, iar Partidul Reform UK, condus de Nigel Farage, a obținut 13 mandate.

Keir Starmer, avocat specializat în drepturile omului și liderul laburist, a mulțumit alegătorilor pentru încrederea acordată și a promis o gestionare riguroasă a cheltuielilor publice, fără creșterea impozitelor pentru majoritatea britanicilor, precum și investiții în infrastructură pentru relansarea creșterii economice și redresarea serviciilor publice.

Această victorie a Partidului Laburist marchează o schimbare semnificativă în politica britanică și deschide calea pentru noi direcții în gestionarea problemelor cu care se confruntă Regatul Unit.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---