Social

O nouă legătură rapidă între nordul și centrul Bucureștiului. Anunțul făcut de viceprimarul Capitalei

schedule 26 oct. 2023, 08:51

O nouă legătură rapidă între nordul și centrul Bucureștiului. Anunțul făcut de viceprimarul Capitalei
Dragos Asaftei / Shutterstock

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunţat că se va crea o nouă legătură rapidă între nordul şi centrul Bucureștiului.

O nouă legătură rutieră rapidă între nordul și centrul Capitalei

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a scris într-o postare pe contul său de Facebook, că vor fi realizate noi legături rapide dedicate transportului public pentru a face legătura dintre nordul și centrul Capitalei. Acestea au fost proiectate astfel:

  • pe b-dul Regele Mihai I: zona centrală cuprinde trei benzi de circulaţie, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) şi una spre Piaţa Presei, dedicată transportului general; se va realiza şi o nouă platformă de staţie, pe scuarul de delimitare, la intersecţia cu str. Primo Nebiolo;
  • pe şoseaua Kiseleff: din cele patru benzi de circulaţie, banda 1 este rezervată transportului public; se vor realiza şi patru staţii noi cu platformă, la intersecţiile cu străzile Mareşal Alex. Averescu, Docenţilor, Arh. Ion Mincu şi Monetăriei;
  • pe b-dul Aviatorilor: pe tronsonul cuprins între str. Arh. Ion Mincu şi P-ţa Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ţa Charles de Gaulle se vor realiza patru benzi de circulaţie, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local; pe sensul opus vor exista două benzi de circulaţie; se vor realiza şi două staţii noi cu platformă, la intersecţia cu strada Arh. Ion Mincu şi lângă accesul la staţia de metrou Aviatorilor.
  • pe tronsonul cuprins între b-dul Beijing şi P-ţa Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ţa Charles de Gaulle, se vor realiza patru benzi de circulaţie, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local; pe sensul opus vor fi două benzi de circulaţie pentru traficul general.
"Conectăm noile benzi cu cele pe care le-am făcut, în această vară, pe strada Radu Beller şi pe Calea Floreasca. Noile autobuze electrice BMC vor circula cu mare viteză pe aceste noi culoare unice", a precizat Stelian Bujduveanu. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---