Externe

Vladimir Putin, despre contraofensiva Ucrainei: „Un eșec total”. Armata rusă și-a îmbunătățit pozițiile și face o apărare activă

schedule 16 oct. 2023, 07:23

Vladimir Putin, despre contraofensiva Ucrainei: „Un eșec total”. Armata rusă și-a îmbunătățit pozițiile și face o apărare activă
Foto: PAVEL BEDNYAKOV SPUTNIK KREMLIN POOL

Război Rusia - Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a vorbit duminică, la televiziunea de stat, despre o îmbunătățire a pozițiilor Rusiei în Ucraina, calificând contraofensiva Kievului un „eșec total”. Liderul de la Kremlin a completat că armata rusă se află într-o fază de „apărare activă”. 

Vladimir Putin: Contraofensiva Kievului, un „eşec total”

Ministerul Apărării din Rusia a raportat că au fost doborâte 27 de drone ucrainene, majoritatea în regiunea de frontieră a Rusiei, Kursk. Duminică, două persoane au murit în urma bombardamentelor rusești asupra unui sat din regiunea Harkiv din estul Ucrainei, conform surselor ucrainene. Autoritățile de la Kiev au raportat zeci de lupte în zona de război. 

Orașul sudic Herson a fost atacat de mai multe ori de avioane de război și artilerie rusești, a transmis șeful administrației militare regionale, Roman Morciko. 

„Tirurile inamice au deteriorat cabluri electrice şi au distrus case”, a scris el pe Telegram. 
  • Alimentarea cu electricitate şi apă a fost temporar întreruptă.

Forţele ruse au ocupat Herson la începutul războiului, dar apoi au fost nevoite să evacueze oraşul din nou în cursul unei contraofensive a trupelor ucrainene din toamna trecută şi să se retragă prin râul Dnipro.

Din Londra, Ministerul britanic al Apărării a comunicat că Rusia construieşte o nouă legătură feroviară în sudul Ucrainei. „Moscova se bazează foarte mult pe reţeaua sa feroviară pentru a-şi alimenta trupele”, a afirmat ministerul.

„Rusia aproape sigur continuă să îşi menţină şi să-şi îmbunătăţească liniile de comunicaţii feroviare din Ucraina şi construieşte o nouă linie feroviară spre Mariupol, care va reduce timpul de deplasare pentru aprovizionarea frontului din Zaporojie”, a declarat Ministerul de Externe britanic într-o postare pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe a publicat constant actualizări despre invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, pe care Moscova le respinge ca fiind dezinformare. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---