Social

Ora Pământului 2023. Peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări se alatură acțiunii voluntare de mediu

schedule 24 mar. 2023, 15:59

Ora Pământului 2023. Peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări se alatură acțiunii voluntare de mediu
Sunny studio/Shutterstock

Ora Pământului, cea mai mare acțiune de voluntariat de mediu de până acum, a ajuns la a 17-a ediție în acest an. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 martie, la ora 20.30. Oameni simpli, companii, instituții și alte întreprinderi de pe întreg globul pământesc vor stinge lumina pentru a oferi o oră planetei pe care locuiesc. Această acțiune se va desfășura în peste 8.000 de orașe din peste 195 de țări.

Ora Pământului 2023. Peste 8.000 de orașe vor stinge lumina

Ora Pământului adună în fiecare an milioane de persoane care susțin acțiunile de voluntariat pentru mediu. Acest eveniment are loc prin stingerea luminilor în intervalul orar 20.30 - 21.30. În acest an, Organizația World Wide Fund for Nature din România (WWF) vine cu o nouă provocare pentru oamenii care susțin mediul. Aceștia sunt invitați să renunțe la programul zilei și să petreacă o oră în care vor avea loc acțiuni de voluntariat care au ca scop protecţia naturii.

„De Ora Pământului 2023, vrem să lansăm un obicei nou, acela de a dărui o oră pentru Pământ, în fiecare lună! O oră în care, singuri sau alături de familie şi prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: putem să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură. Ora Pământului 2023 este o ocazie de a ne arăta grija faţă de natură şi de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă importanţa vitală pe care o are în viaţa noastră. Dacă trezim conştiinţa ecologică în oameni, avem o şansă să oprim degradarea naturii, pentru bunăstarea noastră şi pentru generaţiile viitoare. Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii şi milioane de acţiuni de impact pentru casa noastră comună. Este important să ne unim eforturile şi să fim împreună pentru crearea unui viitor sustenabil”, a declarat Hanny Bratu, director marketing WWF România.

WWF România va sărbători Ora Pământului 2023 printr-o acţiune de voluntariat în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din Bucureşti. Prin urmare, sâmbătă, 25 martie 2023, între orele 10:00 – 14:00, WWF România îi așteaptă pe toți doritorii de a participa și iubitorii de biodiversitate la Grădina Botanică pentru a deveni un tot întreg cu natura. Participanții vor tăia lăstărișul, vor grebla frunzele și se vor ocupa de igienizare. Voluntarii se pot înscrie pe site-ul oficial al campaniei din România: https://wwf.ro/orapamantului/.

Propunerea legislativă lansată de Comisia Europeană pentru protecţia şi refacerea naturii

Totodată, WWF România organizează și alte activități cu scop educaţional, iar instituţiile şi companiile care vor sărbători Ora Pământului vor fi susținute și promovate de WWF. Pentru mai multe informații despre acțiunile de voluntariat pentru mediu accesați site-ul https://wwf.ro/orapamantului/ şi paginile de social media ale WWF România.

Milioane de specii sunt pe cale de dispariție, iar sănătatea ecosistemelor în care trăiesc sunt sub amenințare tot mai mult în fiecare zi. La nivel European, 81% dintre habitatele protejate şi 63% dintre specii trăiesc într-un mediu deplorabil. Specialiștii ne atenționează că pentru a preveni degradarea naturii, nu este îndeajuns protecţia ariilor naturale. Populația trebuie să investească în reconstrucţia ecologică a planetei pe care locuiesc.

„Soluţiile pentru multe dintre problemele societăţii noastre le putem găsi în natură, în modul în care natura funcţionează. Dacă vrem să nu suferim de pe urma inundaţiilor trebuie să fim conştienţi că din când în când, râurile se revarsă în luncile lor naturale şi acolo unde se revarsă formează bălţi de unde ne procurăm peştele iar noi nu ar trebui să locuim acolo unde riscul de inundaţii este ridicat. Dacă vrem să nu suferim de prea puţină apă trebuie să fim conştienţi că apa este de multe ori o resursă limitată şi nu avem luxul să o utilizăm excesiv, limitând accesul la apă a altor utilizatori sau riscând secarea lacurilor. Acţiunile pe care ar trebui să le facem pentru protecţia şi refacerea ecosistemelor degradate nu sunt doar pentru natură ci şi pentru a asigura resursele şi condiţiile adecvate pentru viitorul nostru”, a declarat Camelia Ionescu, manager Program Ape WWF România.

În iunie 2022, Comisia Europeană a lansat o propunere legislativă pentru a ajuta protecţia şi refacerea naturii. Aceasta ar trebui să susţină reconstrucţia ecologică a ecosistemelor degradate în toate statele Uniunii Europene.

Când a lua naștere evenimentul Ora Pământului

Earth Hour sau Ora Pământului a avut loc pentru prima oară pe data de 31 martie 2007 în Sydney. Atunci, două milioane de oameni și peste 2.100 companii din orașul australian au stins lumina timp de o oră. Populația a demonstrat astfel grija lor față de schimbarea accelerată a climei. Începând din 2008, Ora Pământului a devenit o acțiune de voluntariat pentru mediu la nivel global, fiind implicate peste 100 milioane de persoane din peste 30 de state ale lumii.

WWF România este una dintre cele mai importante organizaţii care susține și promovează conservarea mediului. WWF România urmărește de mai bine de 15 ani să oprească degradarea naturii și să protejeze biodiversitatea. ONG-ul participă la tot felul de acțiuni, programe și evenimente care au drept scop salvarea și protejarea naturii

Misiunea WWF este conservarea naturii, consolidarea capacităţii publice de a acţiona în probleme de mediu şi reducerea amprentei de carbon. Zonele de conservare prioritare ale organizaţiei sunt: Maramureş, Transilvania, Sud Vestul Carpaţilor, Apuseni, Lunca şi Delta Dunării. WWF Internaţional a luat naștere acum mai bine de 60 de ani și este prezent în peste 100 de ţări, pe 6 continente.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---