Showbiz

Raluka și Ana Baniciu, primele declarații după ce s-au întors din Israel: „O stare de război care nouă ne e străină”

schedule 09 oct. 2023, 07:37

Raluka și Ana Baniciu, primele declarații după ce s-au întors din Israel: „O stare de război care nouă ne e străină”
Sursa foto: Instagram Ana Baniciu

Raluka și Ana Baniciu s-au întors din Israel, după de ce preț de câteva ore au fost prinse în mijlocul războiului. Artistele și partenerii lor de viață ar fi tebuit să se bucure de un concert Bruno Mars, dar au trăit real coșmar. Ce au povestit după revenirea în țară!


Raluka și Ana Baniciu s-au întors acasă

Raluka, Ana Baniciu și partenerii lor de viață au plecat în Israel cu gândul că vor avea parte de o experiență de neuitat, urmând să meargă la concertul lui Bruno Mars în ziua în care țara a fost bombardată de către gruparea Hamas dinspre Fâșia Gaza.

Încă de la primele ore ale dimineții, au auzit bombardamentele, nu au luat lucrurile în serios nefiind obișnuite cu așa ceva, după care și-au dat seama că nu este o glumă, au mers în buncărul din hotelul în care se aflau de mai multe ori și s-au gândit serios dacă ar trebui să caute o cale rapidă de a se întoarce acasă sau să aștepte zborul pe care îl aveau planificat la câteva zile distanță, având în vedere că fiecare oră în plus ar fi putut fi fatală.

În ciuda faptului că mii de rachete au zburat deasupra orașului Tel Aviv, acesta nu a fost lovit, datorită sistemului foarte bun de apărare, dar nu s-au simțit deloc în siguranță și au căutat soluții pentru a se întoace acasă. La scurt timp după revenirea în țară, fiecare a spus prin ce a trecut.

”Vă mulțumim pentru grijă, suntem acasă, e totul bine acum. Ieri dimineață, pe la vreo 6:30 am auzit o sirenă în depărtare și nu mi-am dat seama despre ce e vorba, așa că m-am pus să dorm, iar pe la vreo 7:30 am auzit a doua sirenă, era foarte aproape și ne-am dat seamă că trebuie să mergem în buncăr. Am mers peste Ana și Edy în cameră. Încă nu am ajuns în buncăr și auzisem deja exploziile. Primele le auzisem în apartament și am început să țip la ei să se grăbească. Am coborât în buncăr, nu se mai auzea nimic, apoi ne-am întors. Era liniște peste tot.
În următoarele două ore am stat pe site-urile lor pentru a vedea ce se întâmplă. Citisem că în sud au intrat teroriștii și au mers peste oameni în case, dar în Tel Aviv nicio bombă nu a atins pământul, având un scut antirachetă. Nu mai auzisem nimic și ne-am mai liniștit”, le-a povestit Raluka fanilor ei de pe Instagram.

Din fericire, vedetele sunt acum în siguranță acasă, dar nu pot uita coșmarul pe care l-au trăit și nici panica din jurul lor. A fost un moment pe care nu îl vor uita niciodată și, totodată, unul care le-a făcut să aprecieze pacea din țara noastră.

”Când am ieșit să mâncăm, am auzit alte bombe și am intrat după alți oameni într-un buncăr din alt bloc. Se instalase o panică. Ne-am întors înapoi și nu am mai auzit nimic, doar mașinile de salvare sau poliție. Cel mai în siguranță loc era să rămânem la cazare, nu știam cu zborurile cum va fi. Se făcuse ora 19:00, se mai auzeau câteva sirene, iar când Ana trebuia să scoate pastele a pornit o alarmă.
Ne-am dus repede în buncăr și am numărat 8 bombe care au explodat. Atunci m-am panicat. După am plecat către aeroport, Ana și Edy au plecat primii, apoi și noi. Edy a căutat tot și a rezolvat. Noi primeam multe informații false, precum că aeroportul ar fi închis. Ne-au ajutat cei de la ambasadă sau consulat și ne-au spus de zborurile către România”, a mai zis artista.

Sursa foto (c): Ana Baniciu/Instagram

La rândul ei, Ana Baniciu le-a transmis un mesaj fanilor săi de pe rețelele sociale, în urma sutelor de mesaje pe care le-a primit. Partenera de viață a lui Edy Kovacs

"Ne bucurăm tare mult că am ajuns acasă, a fost foarte serioasă treaba, noi nu ne-am aşteptat să fie chiar atât de serioasă. Când au început ieri dimineaţă sirenele pe strada noastră, atunci ne-am dat seama că trebuie să coborâm în buncăr şi de acolo a început teroarea.
În buncăr, ai 30-40 de secunde să cobori, după care auzi exploziile, este totul cumva calculat. Am numărat la un moment dat cu Raluca 8 explozii, una după alta. Era exact o stare de război care nouă ne e străină, acesta e şi motivul pentru care ne-am speriat foarte tare. Apoi am vrut să ieşim pe stradă, am crezut că s-a terminat.  Pe stradă am mai auzit o dată sirena, nişte cetăţeni ne-au deschis uşile buncărelor lor şi ne-au lăsat să intrăm, şi atunci ne-am dat seama că treaba e foarte serioasă, pentru că a dispărut orice om de pe stradă", a declarat Ana Baniciu, pentru Antena 3 CNN.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---