Politic Externe

Război în Israel. Sute de morți și mii de răniți în urma atacurilor teroriștilor palestinieni din Fâșia Gaza

schedule 08 oct. 2023, 09:51

Război în Israel. Sute de morți și mii de răniți în urma atacurilor teroriștilor palestinieni din Fâșia Gaza
Ran Zisovitch/Shutterstock

Sâmbătă dimineață, mai multe rachete lansate din Fâșia Gaza au lovit Israelul. Țara a declarat „stare de război”. Premierul Benjamin Netanyahu a atenționat populația să părăsească Gaza, deoarece Israelul va transforma părți din ea "în ruine".

Război între Israel și Fâșia Gaza. Locuitorii sunt atenționați să părăsească Gaza

Conflictul armat dintre Israel şi gruparea Hamas din Fâșia Gaza a pornit din nou, sâmbătă dimineață. Acesta se transfomă într-o adevărată tragedie națională. Sâmbătă dimineață, teroriștii palestinieni din Fâșia Gaza au lansat zeci de atacuri cu rachete asupra mai multor orașe din Israel.

Ciocnirile dintre armata israeliană și teroriști sunt tot mai violente. Cel mai grav este că au de suferit civilii. În urma atacurilor au decedat 300 de persoane, iar alte 1.500 au fost rănite. Ba mai mult, teroriştii palestinieni au bombardat oraşul Tel Aviv în timpul nopţii. Consiliul Naţional de Securitate al Israelului a decis să înceapă o operaţiune prin care să distrugă capacităţile militare ale Hamas din Fâşia Gaza.

Guvernul din Israel a întrerupt furnizarea energiei electrice în Gaza. Premierul israelian a anunţat că ţara este în război şi i-a îndemnat pe cetățeni să plece cât mai repede din Gaza. Acesta a promis că teroriştii vor plăti un preţ fără precedent pentru atacurile săvârșite.

"Vom fi victorioși în acest război, în ciuda unui preț insuportabil. Aceasta este o zi foarte dificilă pentru noi toți", a explicat Benjamin Netanyahu.

Netanyahu a menționat că "toate locurile în care Hamas este desfășurată, se ascunde și operează, vor fi transformate în dărâmături".

"Le spun locuitorilor din Gaza: Plecați acum, pentru că vom acționa în forță peste tot", a transmis premierul.

Netanyahu a mai subliniat că soldații israelieni "îi elimină în prezent pe teroriști din ultimele comunități" și "restabilesc controlul".

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---