Externe

Război Israel - Hamas. Strigătul de ajutor al Lăcrămioarei, sora unei românce medic în Fâșia Gaza: „Sunt disperați. Aduceți-ne familiile acasă!”

schedule 01 nov. 2023, 07:41

Război Israel - Hamas. Strigătul de ajutor al Lăcrămioarei, sora unei românce medic în Fâșia Gaza: „Sunt disperați. Aduceți-ne familiile acasă!”
Foto: Captura video Observator

Sunt 25 de zile de când peste 350 de români duc o luptă pentru viață în Fâșia Gaza. Prinși între bombardamentele Israelului și atacurile teroriștilor Hamas, ei cer ajutor pentru a fi repatriați. O româncă medic în Gaza a dispărut împreună cu familia sa, de două zile. Sora ei, din Ploiești, cere ajutorul autorităților române. 

Lăcrămioara, sora unei românce medic în Fâșia Gaza, strigăr de ajutor

„Vă rugăm din tot sufletul, din toată inima, ne vrem familiile acasă și îi vrem vii!”, a declarat Lăcrămioara Danciu, sora unei române din Fâșia Gaza.

„Ei sunt disperaţi, situaţia este foarte gravă. Se trage peste tot. A zis că nu este conflictul meu, este al lor, eu vreau la mine acasă. Eu mi-am făcut aici o datorie de medic! Eu nu am nicio vină, nici eu, nici copiii, nici soţul! Şi-mi spune zi de zi că nu vreau să mor aici, zice ajută-mă, ajută-mă!”, a continuat această.

Sora Danei, Lăcrămioara, nu știe la cine să mai apeleze din România pentru a-și aduce familia acasă, în siguranță. 

„Eu dacă vreau să-mi plâng sora, nu o să am unde, o să iau puțin pământ în mână și o să spun că e acolo!”, a mai spus Lăcrămioara.

Proviziile de hrană sunt pe terminate, iar apă se dă cu porţia, o sticlă de 500 de mililitri pe zi. Mesajul premierului de la București este că România și alte țări depun un efort comun pentru a-i ajuta pe românii din Gaza să plece din zonă. 

„Sunt familii distruse, toţi sunt distruşi, dar v-aş ruga din inimă, din suflet, pe cei care ne auziţi şi care puteţi să ne ajutați! Aduceţi-ne familiile acasă, îi vrem lângă noi!”, Lăcrămioara Danciu. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---