Externe

Armistițiul Israel - Hamas, pus în pericol de atacul terorist de la Ierusalim. Netanyahu: „Vom continua acest război”

schedule 01 dec. 2023, 08:07

Armistițiul Israel - Hamas, pus în pericol de atacul terorist de la Ierusalim. Netanyahu: „Vom continua acest război”
Foto: Captura video

Armistițiul dintre Israel și Hamas este pus în pericol de atacul terorist de la Ierusalim. Trei oameni au murit și cinci au fost răniți în atentatul sângeros. Între timp, totuși, acordul Israel-Hamas pare a fi respectat de ambele părți. Hamas a eliberat încă două femei. 

Atac terorist la Ierusalim. Armistițiul Israel - Hamas, pus în pericol

Atentatorii au deschis focul într-o stație de autobuz de la intrarea în Ierusalim. Doi terorişti au coborât din maşină şi au început să tragă. O tânără de 24 de ani a murit pe loc, iar un bărbați și o femeie s-au stins la spital. Teroriștii, doi frați care făceau parte din Hamas, au fost lichidați de niște soldați aflați în timpul liber. 

Hamas a trimis autorităţilor din Israel lista ostaticilor care vor fi eliberaţi. La schimb, Israelul va trimite acasă alţi zeci de prizonieri palestinieni. 

„Comunităţii internaţionale nu îi mai pasă. Sunt prizonieră la 21 de ani. Ar trebui să fiu la universitate, cu familia și prietenii mei, nu în închisorile teroriste”, Dania Hanatsheh, ostatică. 
„Vom continua acest război până când ne vom atinge cele trei obiective - să eliberăm toți răpiții, să eliminăm complet Hamas și să ne asigurăm că Gaza nu se va mai confrunta niciodată cu o asemenea amenințare”, Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.


Secretarul american de stat, Antony Blinken, a ajuns din nou la Tel Aviv. Diplomatul a discutat despre prelungirea armistiţiului cu premierul Israelului şi cu liderul palestinian Mahmod Abbas.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---