Externe

Luptele din Gaza au fost reluate după ce armistițiul a fost încălcat

schedule 02 dec. 2023, 12:02

Luptele din Gaza au fost reluate după ce armistițiul a fost încălcat
Naeblys/Shutterstock

Luptele din Gaza au fost reluate deja pentru a doua zi după ce armistițiul a eșuat.

În Gaza se prelungesc luptele, după ce armistițiul a eșuat

Luptele din Gaza se prelungesc deja pentru a doua zi din momentul în care armistițiul dintre Israel și Hamas a eșuat. Din păcate, discuțiile pentru prelungirea armistițiului de o săptămână cu Hamas nu au dat rezultate pozitive.

Mediatorii armistițiului au afirmat că bombardamentele israeliene au îngreunat încercările de a ajunge la un nou armistițiu. Zonele estice din Khan Younis, în sudul Fâșiei Gaza, au fost țintele unor bombardamente intense în momentul în care armistițiul a expirat vineri.

Localnicii din zonă s-au grăbit să își părăsească casele, căutând adăpost în vest. Israelul a declarat că forțele sale terestre, aeriene și navale au atacat peste 200 de "ținte teroriste" în Gaza.

Israelul și gruparea Hamas s-au acuzat reciproc pentru încălcarea armistițiului, fiind deja contra eliberării zilnice a ostaticilor din ambele tabere. Organizația Națiunilor Unite a declarat că atacurile lansate vor agrava o situație de urgență umanitară extremă.

"Iadul pe Pământ s-a întors în Gaza", a declarat Jens Laerke, purtător de cuvânt al biroului umanitar al ONU de la Geneva.
"Astăzi, în doar câteva ore, zeci de oameni au fost uciși și răniți. Familiilor li s-a spus să se evacueze, din nou. Speranțele au fost spulberate", a declarat șeful serviciului umanitar al ONU, Martin Griffiths, menționând că femeile, bărbații și copiii din Gaza nu au "niciun loc sigur unde să se ducă și foarte puțin cu ce să supraviețuiască".

Pauza atacurilor dintre Israel și Hamas a început pe 24 noiembrie. Totodată, negocierile au dus și la decizia de a elibera zilnici ostatici din ambele tabere. Israelul a acuzat Hamas că a refuzat să elibereze toate femeile ostatice. Un oficial palestinian a declarat că eșecul a avut loc din cauza femeilor soldați israelieni.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---