Speciale

Ucigași la 10 ani. Cum au acționat Robert Thompson și Jon Venables, cei mai tineri ucigași criminali din istoria Marii Britanii

schedule 10 ian. 2024, 10:01

În istoria criminalității, rareori întâlnim povesti atât de cutremurătoare precum cea a lui Robert Thompson și Jon Venables. Cei doi băieți britanici în vârstă de zece ani au șocat o întreagă națiune prin comiterea unei crime atroce. În 1993, copiii au răpit un băiețel de doar doi ani, în timp ce acesta era în mall cu mama sa, l-au torturat și l-au lovit până a murit. Mai apoi, i-au lăsat trupul neînsuflețit pe calea ferată. 

Pe data de 12 februarie 1993, într-un mall din Bootle, Anglia, viața lui James Bulger, un băiețel de doi ani, s-a sfârșit într-un mod brutal. Înregistrările de pe camerele de supraveghere au dezvăluit modul în care Robert și Jon l-au răpit. 

Este clar că cei doi copii au trăit într-o familie cu probleme. Robert Thompson, al cincilea dintr-o familie de șapte copii, s-a născut într-un mediu guvernat de absența tatălui și de luptele mamei sale cu depresia și alcoolismul. Jon Venables, de asemenea, s-a confruntat cu o copilărie tumultoasă, cu părinți despărțiți și o mamă agresivă. 

După ce l-au răpit pe băiețel, cei doi l-au dus într-o zonă izolată și l-au supus la o tortură nemiloasă, lovindu-l cu cărămizi și pietre, apoi l-au orbit cu vopsea albastră. Ulterior, l-au lovit în cap cu o bară de fier de zece kilograme, provocându-i multiple fracturi craniene. După comiterea crimei, cei doi au pus cadavrul pe o cale ferată, în încercarea de a masca ororile într-un accident. 

După ce presa a scris pe larg despre băiețelul descoperit pe calea ferată, Robert Thompson și Jon Venables au fost reclamați în fața unui apel anonim primit de poliție. Mai apoi, dovezi precum vopseaua de pe hainele lui Jon și urmele de sânge au confirmat implicarea celor doi copii în crimă. 

Robert Thompson și Jon Venable au fost găsiți vinovați și condamnați la închisoare până la vârsta de 18 ani, devenind cei mai tineri criminali condamnați din istoria Marii Britanii. 

Cei doi au fost eliberați în anul 2001, când au primit noi identități, pentru a nu mai fi în atenția publică. Thompson a trăit discret și nu a mai fost implicat în alte infracțiuni, în timp ce Venables a avut mai multe probleme cu legea, inclusiv acuzații de abuz asupra minorilor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---