Social

Mărturie șocantă în cazul crimei de la Sibiu. Ucigașul Costinel Zuleam: „I-am dat somn”

schedule 10 ian. 2024, 08:18

Mărturie șocantă în cazul crimei de la Sibiu. Ucigașul Costinel Zuleam: „I-am dat somn”
Foto: Captura Observator News

Mărturie șocantă în cazul crimei de la Sibiu. Liderul tâlharilor, Costinel Cosmin Zuleam, care este încă în libertate, a fost cel care a dat lovitura mortală. Un complice a povestit că, atunci când ucigașul a aflat că afaceristul Adrian Kreiner a murit, individul a fost șocat. Potrivit rechizitoriului, ar fi spus că „el l-a lăsat bine pe Kreiner și doar i-a dat somn”, pentru că nu l-a lăsat imobilizat. 

Liderul atacului, Costinel Cosmin Zuleam, zis Olteanu, a aflat de moartea omului de afaceri Adrian Kreiner a doua zi după jaf. Era într-un restaurant din Sibiu cu ceilalţi doi complici, iar vestea l-ar fi şocat, conform mărturiei unuia dintre ei. 

Potrivit rechizitoriului, Costinel Zuleam le-ar fi spus apropiaților că el era convins că „l-a lăsat bine” pe Adrian Kreiner și că doar „i-a dat somn”, adică l-a lăsat inconștient pentru că opunea rezistență.

De fapt, însă, poliţiştii spun că suspecţii au utilizat metoda Arbatachar, o formă extremă de tortură, care să forţeze victima să spună unde sunt banii şi obiectele de valoare, apoi l-au înfășurat într-un covor și l-au bătut.

În momentul atacului, în casă, la etaj, erau fiica şi iubita afaceristului. Fata lui a auzit zgomote suspecte și, când a coborât să vadă despre ce e vorba, a fost observată de tâlhari. Tânăra s-a întors în dormitor, s-a ascuns în dressing și a sunat la 112. Până să ajungă oamenii legii la fața locului, indivizii s-au făcut nevăzuți. 

Sub ameninţarea unui pistol, cei trei tâlhari au reuşit să găsească şi să fure 16 ceasuri pe care le-au ascuns într-o groapă în pământ, în apropierea blocului în care iubita lui Zuleam le-a închiriat un apartament.

Atunci, inculpații nu știau ce valoare are prada. Au aflat ulterior de pe Internet că cel mai scump ceas furat valora 120.000 de euro, iar cel mai ieftin 40.000 de euro. 

Atacul a fost planificat în detaliu, lucru care se poate dovedi în fața instanței. Înainte să intre în casă, ucigașii au filat casa afaceristului mai multe zile dintr-un imobil de peste stradă. Pontul ar fi fost dat de un apropiat al lui Adrian Kreiner.

La o săptămână după crimă, suspecții erau deja plecați din țară. Doi dintre ei au fost depistați în Regatul Unit, unul a fost prins într-un tren, în Irlanda, iar altul în Scoția, pe un feribot. 

În custodia anchetatorilor a ajuns şi Ilie Sitariu, cunoscut în lumea infracţională ca specialist în clonare de carduri. El este considerat ca fiind creierul asasinatului din Sibiu. Cel de-al treilea ucigaș, Costinel Cosmin Zuleam, este învă de negăsit. Anumite informații indică faptul că s-ar afla în Statele Unite ale Americii. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---