Externe

Studiu dezvăluie impactul semnificativ al războiului din Ucraina asupra mediului

schedule 14 iun. 2024, 15:54

Studiu dezvăluie impactul semnificativ al războiului din Ucraina asupra mediului
hodim / Shutterstock.
Studiu: Războiul din Ucraina generează emisii CO2 masive, echivalente cu 90 mil. mașini/an.

Un studiu recent a evidențiat consecințele grave ale războiului din Ucraina asupra mediului, cu emisii de dioxid de carbon echivalente cu cele produse de 90 de milioane de mașini pe benzină într-un an. Cercetarea, finanțată de guvernele din Germania și Suedia, a calculat că în primii doi ani de conflict au fost emise aproximativ 175 de milioane de tone de CO2. Aceste emisii provin din diverse surse, inclusiv luptele armate, incendii, deplasarea populației, producția de armament și distrugerea infrastructurii energetice.

Autorii studiului, Initiative on Greenhouse Gas Accounting of War (IGGAW) și European Climate Foundation, au clasificat emisiile în trei categorii principale: activitatea militară, materialele necesare pentru reconstrucția infrastructurii și diverse alte surse, cum ar fi incendiile și deplasarea populației. Conform raportului, în primele luni ale războiului, cea mai mare parte a emisiilor a fost cauzată de distrugerea infrastructurii civile, iar acum, după doi ani, emisiile sunt rezultatul combinației dintre război, incendii și daunele aduse infrastructurii energetice.

Studiul sugerează că Rusia ar trebui să plătească despăgubiri climatice în valoare de 32 de miliarde de dolari pentru emisiile generate în primii doi ani ai invaziei. Lennard de Klerk, autorul principal al studiului, a subliniat că impactul războiului nu afectează doar Ucraina, ci și clima la nivel global, cu consecințe semnificative pentru țările din Sudul Global.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---