Externe

Ungaria confirmă participarea la summitul de pace pentru Ucraina din Elveția

schedule 06 iun. 2024, 16:15

Ungaria confirmă participarea la summitul de pace pentru Ucraina din Elveția
Laszlo66/Shutterstock
Ungaria confirmă participarea la summitul de pace pentru Ucraina din Elveția, în ciuda absenței Rusiei și a altor state.

Ministrul ungar al afacerilor externe, Peter Szijjarto, a anunțat că Ungaria va fi prezentă la summitul de pace pentru Ucraina, care se va desfășura pe 15 iunie în Elveția. Confirmarea participării Ungariei la nivel ministerial a fost făcută în timpul vizitei lui Szijjarto la Sankt Petersburg, la forumul economic anual. Summitul, organizat de Elveția, are scopul de a aduna sprijin internațional pentru planul de pace propus de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care include retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Ucrainei.

Cu toate acestea, Rusia a respins inițiativa, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat-o drept o pierdere de timp. De asemenea, China și Arabia Saudită nu și-au confirmat participarea, iar președintele american Joe Biden va fi reprezentat de vicepreședinta Kamala Harris și consilierul său pentru probleme de securitate națională, Jake Sullivan.

Ungaria, care a menținut relații apropiate cu Rusia și a exprimat opoziție față de livrările de arme către Ucraina, a transmis că va participa la orice eveniment unde pacea este pe ordinea de zi, deși regretă absența tuturor statelor beligerante. Ministrul Szijjarto a subliniat, de asemenea, impactul semnificativ al războiului din Ucraina asupra economiei Ungariei, cu referire la creșterea costurilor energetice.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00010
USD
USD: 4.6516 RON
0.00410
GBP
GBP: 5.882 RON
0.01830
HUF
HUF: 1.2542 RON
0.00240
BGN
BGN: 2.5446 RON
CHF
CHF: 5.1861 RON
0.00060
Convertor valutar

Rezultat: ---