Politic

Cancelarul german Olaf Scholz în vizită oficială în România pentru discuții cu premierul Marcel Ciolacu

schedule 06 apr. 2024, 08:07

Cancelarul german Olaf Scholz în vizită oficială în România pentru discuții cu premierul Marcel Ciolacu
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Cancelarul german Olaf Scholz vizitează România pentru discuții bilaterale și evenimente cu lideri socialiști, în contextul pregătirilor pentru alegerile europene.

Cancelarul german Olaf Scholz efectuează o vizită oficială în România, unde va avea întâlniri cu premierul român Marcel Ciolacu. Agenda întâlnirii include discuții pe teme bilaterale, de securitate și de politică economică. De asemenea, cancelarul Scholz va participa la o conferință organizată de Partidul Socialiștilor Europeni și la o masă rotundă cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Conform declarațiilor PSD, întâlnirea liderilor socialiști va aborda subiecte precum alternativele la mandatele președinților de Comisie de dreapta, soluțiile social-democrației europene la problemele actuale și modalități de îmbunătățire a funcționării Uniunii Europene în interesul cetățenilor.

Vizita cancelarului Scholz are loc într-un moment important pentru Europa, în pregătirea alegerilor din iunie. Aceasta vine după o serie de consultări la nivel înalt la București, care au inclus vizite recente ale președintelui Consiliului European și ale prim-miniștrilor din Belgia, Ungaria și Croația, toți primiți de președintele Klaus Iohannis pentru discuții privind Agenda Strategică a Uniunii Europene.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---