Externe Locale Politic Economic Auto

Confruntări sângeroase la Avdiivka: Pierderi masive pentru armata rusă și situație tensionată pentru forțele ucrainene

schedule 15 feb. 2024, 17:37

Confruntări sângeroase la Avdiivka: Pierderi masive pentru armata rusă și situație tensionată pentru forțele ucrainene
Foto: African Insider/Youtube.com
Confruntări sângeroase la Avdiivka între forțe ruse și ucrainene, cu pierderi mari și situație tensionată pe front.

Luptele intense de la Avdiivka între forțele ruse și cele ucrainene continuă să genereze un peisaj dramatic pe front, cu pierderi umane și materiale semnificative. Recent, soldați ruși au dezvăluit prin intermediul unei filmări pe Telegram amploarea dezastrului suferit de armata lor în apropierea orașului asediat Avdiivka. Dintr-o brigadă de 4.000 de oameni, doar 30% au reușit să supraviețuiască, conform unui soldat rus care a documentat cu camera sa câmpul de luptă plin de cadavre și vehicule militare distruse.

Pe de altă parte, forțele ucrainene, în ciuda eroismului demonstrat, se confruntă cu o situație „amenințătoare și instabilă”, având în vedere că Rusia a adus noi brigăzi și a intensificat atacurile în încercarea de a câștiga controlul asupra Avdiivka. Conform declarațiilor comandantului adjunct al Brigăzii a 3-a de asalt ucrainene, Maksîm Jorin, intensitatea luptelor din Avdiivka depășește chiar și cele din bătălia de la Bahmut, cu forțele Kievului fiind depășite numeric și ca armament.

Situația de pe front este descrisă de noul comandant-șef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, ca fiind „extrem de complexă și tensionată”. În ciuda eforturilor sporite ale ocupanților ruși, comandantul ucrainean asigură că se fac toate măsurile posibile pentru a limita pierderile și a proteja viețile soldaților.

Avdiivka, un punct cheie în conflictul din estul Ucrainei, este crucială pentru ambele părți. Rusia își concentrează eforturile pentru a obține controlul complet al provinciilor Donețk și Luhansk și pentru a avea acces la orașul Donețk, în timp ce Ucraina încearcă să păstreze poziții strategice și să împiedice avansul inamicului.

Confruntările de la Avdiivka reprezintă unul dintre cele mai sângeroase episoade ale războiului dintre Rusia și Ucraina, reflectând realitatea dură a unui conflict ce continuă să producă pierderi umane și suferință.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---