Locale Externe

Confruntări armate și atacuri cu drone în regiunile rusești Kursk și Belgorod

schedule 14 mar. 2024, 15:25

Confruntări armate și atacuri cu drone în regiunile rusești Kursk și Belgorod
Naypong Studio/Shutterstock
Confruntări între forțele ruse și combatanți pro-Ucraina în Kursk; atacuri cu drone în Belgorod, cu victime.

Confruntări intense au avut loc joi între forțele armate ruse și grupuri de combatanți ruși pro-Ucraina în regiunea Kursk, situată la granița cu Ucraina. În același timp, regiunea vecină Belgorod a fost ținta unui nou val de atacuri cu drone, care au rezultat în moartea a cel puțin două persoane, conform declarațiilor autorităților ruse.

Garda națională rusă, Rosgvardia, împreună cu poliția de frontieră și armata, a raportat că a reușit să contracareze un atac în apropierea localității Tiotkino din regiunea Kursk. Aceste lupte survin în contextul în care Rusia se pregătește pentru alegerile prezidențiale, unde Vladimir Putin urmează să candideze pentru un nou mandat.

Grupul "Legiunea Libertatea Rusiei", împreună cu Corpul Voluntarilor Ruși și Batalionul Siberian, a transmis un mesaj în care își exprimă intenția de a elibera regiunile Belgorod și Kursk de sub controlul regimului lui Putin și a cerut guvernatorilor să inițieze evacuarea imediată a civililor din aceste zone.

Explozii au fost raportate în orașul Belgorod, situat la aproximativ 40 de kilometri de granița cu Ucraina. Grupările anti-Kremlin au avertizat că sunt nevoite să atace poziții militare în orașele Belgorod și Kursk și au îndemnat populația să părăsească imediat aceste orașe sau să se adăpostească pentru a evita victimele civile.

Aceste evenimente marchează o escaladare a tensiunilor în regiunile de frontieră ale Rusiei și subliniază provocările cu care se confruntă administrația Putin înaintea alegerilor prezidențiale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---