Externe

Papa Francisc Reiterează Apelul pentru Negocieri de Pace în Ucraina și Gaza

schedule 20 mar. 2024, 17:10

Papa Francisc Reiterează Apelul pentru Negocieri de Pace în Ucraina și Gaza
Papa Francisc cere negocieri pentru pace în Ucraina și Gaza, în ciuda tensiunilor și fără rezultate concrete.

Papa Francisc a făcut un nou apel la negocieri pentru a pune capăt conflictelor din Ucraina și Fâșia Gaza, în cadrul audienței sale generale săptămânale de la Vatican. Suveranul Pontif a subliniat necesitatea de a depune "toate eforturile de negociere" pentru a opri "ororile războiului" și a îndemnat la acțiuni concrete pentru a ajunge la pace.

"Îi încredințăm Sfântului Iosif popoarele din Ucraina și din Țara Sfântă, Palestina, Israel, care suferă atât de mult din cauza ororii războiului", a declarat Papa Francisc în fața miilor de credincioși adunați în Piața Sfântul Petru. "Nu putem continua războiul. Trebuie să facem tot ce putem pentru a discuta, pentru a negocia, pentru a pune capăt războiului", a adăugat el.

Declarațiile anterioare ale Papei, în care a cerut Ucrainei să "ridice un steag alb și să negocieze", au provocat tensiuni diplomatice cu Kievul și au fost descrise ca "nefericite" de surse diplomatice, afectând credibilitatea Papei în problema ucraineană. Cu toate acestea, Moscova l-a lăudat pe Papa Francisc ca fiind un "adevărat și sincer apărător al umanismului, păcii și valorilor tradiționale".

Apelurile săptămânale ale Papei la pace au continuat, deși până acum nu au fost urmate de rezultate concrete. Între timp, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este așteptat în Orientul Mijlociu pentru a încerca să încheie un armistițiu în luptele din Gaza, unde situația umanitară este critică după mai bine de cinci luni de conflict între Israel și Hamas.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---