Externe

Papa Francisc a prezidat slujba de Vinerea Mare!

schedule 30 mar. 2024, 07:02

Papa Francisc a prezidat slujba de Vinerea Mare!
Papa Francisc a condus slujba de Vinerea Mare, dar a anulat participarea la Via Crucis din cauza sănătății.

Papa Francisc a prezidat slujba de Vinerea Mare în Bazilica Sfântul Petru, marcând astfel una dintre cele mai importante zile din calendarul creștin, care comemorează răstignirea lui Iisus. Cu toate acestea, din cauza unor probleme de sănătate, Suveranul Pontif și-a anulat în ultima clipă participarea la tradiționala procesiune Via Crucis, care se desfășoară la Colosseumul din Roma.

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a luat decizia de a urmări evenimentul de la Reședința Santa Marta pentru a-și păstra sănătatea în vederea pregătirii pentru priveghiul de sâmbătă și pentru slujba din Duminica Paștelui. În ciuda problemelor de mobilitate și respiratorii, Papa a fost prezent în scaun cu rotile la slujba din bazilica, unde a participat alături de cardinali și episcopi la comemorarea Patimilor Domnului.

În cadrul slujbei, care include recitarea unor psalmi în latină, Papa nu a citit o predică, aceasta fiind rostită de predicatorul casei pontificale. De asemenea, în acest an, Papa Francisc a scris personal meditațiile pentru procesiunea Via Crucis, marcând o premieră în cei 11 ani de pontificat. Meditațiile includ rugăciuni pentru umilință și iertare, precum și pentru creștinii persecutați și victimele războiului.

Papa Francisc a evidențiat și rolul femeilor în creștinism, lăudându-le pe cele care l-au ajutat pe Iisus în timp ce-și ducea crucea și pledând pentru drepturile femeilor care sunt exploatate și suferă nedreptăți în zilele noastre. Într-un gest simbolic, a îndeplinit joi ritualul spălării picioarelor într-o închisoare pentru femei din Roma.

Duminică, Papa Francisc este programat să prezideze slujba de Paște în Piața Sfântul Petru și să rostească binecuvântarea "Urbi et Orbi", în care de obicei trece în revistă conflictele internaționale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---