Externe

Premierul Israelului, avertisment pentru Hamas: „Acesta este sfârșitul! Predați-vă acum!”

schedule 11 dec. 2023, 12:27

Premierul Israelului, avertisment pentru Hamas: „Acesta este sfârșitul! Predați-vă acum!”
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a lansat un ultim avertisment la adresa grupării teroriste din Fâșia Gaza, în care oficialul le spune să depună armele în cel mai scurt timp și să se predea.

Premierul Netanyahu, ultimatul pentru gruparea Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut un apel la adresa teroriștilor palestinieni din gruparea Hamas cu care forțele armate israeliene se confruntă de mai bine de două luni.

Oficialul le-a sugerat să depună armele în cel mai scurt timp și să se predea, deoarece în ultimele zile s-au înregistrat numeroase capitulări ce anunță ''începutul sfârșitului'' pentru Hamas.

''Ei depun armele şi se predau soldaţilor noştri. Asta va mai dura. Războiul continuă, dar este începutul sfârșitului pentru Hamas'', a declarat șeful executivului israelian.
''Le spun teroriștilor Hamas: acesta este sfârşitul. Nu muriți pentru (șeful militar al grupării din Gaza, Yahya) Sinwar. Predați-vă acum!'', a mai adăugat Netanyahu.

Atacul armat care a fost săvârșit de gruparea teroristă Hamas în data de 7 octombrie a provocat în jur de 1.200 de decese în sudul Israelului, dar și răpirea a aproximativ 240 de persoane de diferite naționalități. Aceștia au fost duși în Fâșia Gaza și au trăit clipe greu de imaginat.

O parte dintre aceștia au fost eliberați în schimbul schimbului unor deținuți palestinieni din închisori israeliene. Armata israeliană a reușit să ucidă aproape 18.000 de persoane şi cel puțin 40.000 au fost rănite, potrivit datelor furnizate de autoritățile din enclava palestiniană.

Ciocnirile violente dintre militarii israelieni și teroriștii palestinieni continuă, după eșuarea unui armistițiu de câteva zile care a fost încheiat între Israel și Hamas în urmă cu câteva săptămâni.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---