Externe

Forțele de Apărare ale Israelului își extind operațiunile în toată Fâșia Gaza, după expirarea armistițiului

schedule 04 dec. 2023, 09:31

Forțele de Apărare ale Israelului își extind operațiunile în toată Fâșia Gaza, după expirarea armistițiului
Anas-Mohammed / Shutterstock

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că își extind operațiunile în toată Fâșia Gaza, după ce armistițiul dintre Hamas și Israel a expirat.

Israelul reia operațiunile în toată Fâșia Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că își extind operațiunile terestre în întregul teritoriu din Fâșia Gaza, după ce armistițiul cu gruparea teroristă Hamas, care a expirat vineri, nu a mai fost prelungit.

"Forțele israeliene reiau și extind operațiunea terestră împotriva bastioanelor Hamas în întreaga Fâșie Gaza. Politica noastră este clară: vom lovi cu forță orice amenințare împotriva teritoriului nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari.

La finalul lunii noiembrie, gruparea teroristă Hamas și Israel au încheiat un armistițiu de câteva zile prin care se presupunea încetarea focului și eliberarea treptată a ostaticilor. La scurt timp, Hamas a solicitat ca acordul de pace cu Israel să fie prelungit pentru încă patru zile.

Negocierile au stabilit un acord de pace pentru doar două zile. Chiar și așa, la puțin timp de la decizia de prelungire a armistițiului, în Gaza a fost deschis focul. Astfel, armistițiul a expirat, iar războiul dintre cele două teritorii a fost reluat.

"Ne-am angajat să respectăm armistițiul atâta timp cât inamicul îl respectă și facem apel la mediatori să exercite presiuni asupra ocupanților pentru a adera la toți termenii armistițiului, la sol și în aer", se arăta în declarația grupării islamiste, publicată pe Telegram.

Atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza a dus la decesul a aproximativ 15.200 de palestinieni de la 7 octombrie, transmite Ministerul palestinian al Sănătății cu sediul la Ramallah, în Cisiordania. Instituția se bazează pe cifrele de la Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---