Externe

Casa liderului Hamas a fost încercuită de armata israeliană

schedule 07 dec. 2023, 12:51

Casa liderului Hamas a fost încercuită de armata israeliană
Rokas Tenys / Shutterstock

Armata israeliană continuă atacurile în Fâșia Gaza. De această dată, forțele armate îl vânează pe liderul grupării teroriste Hamas.

Militarii israelieni, în goană după liderul grupării Hamas

Armata israeliană continuă atacurile în Fâşia Gaza, după ce conflictul armat dintre Hamas și Israel a luat amploare în data de 7 octombrie. Forţele militare israeliene atacă din toate părţile şi îl caută pe liderul grupării teroriste, după ce au reuşit să cucerească marele oraş Khan Yunis din sudul Gaza.

Forţele israeliene ar fi înconjurat locul în care s-ar ascunde principalul lider al grupării teroriste Hamas. Totodată, reprezentanţii forţelor de apărare ale Israelului au anunţat că soldații au descoperit unul dintre cele mai mari depozite de arme din Fâşia Gaza.

Depozitul se află în apropierea unei şcoli şi a unei clinici. Potrivit imaginilor distribuite, în depozit se aflau diferite tipuri de arme, inclusiv rachete antitanc, dispozitive explozive şi rachete cu rază lungă de acţiune.

Între timp, forțele israeliene au continuat să avanseze în Fâșia Gaza, în special în nordul și în regiunea sudică Khan Yunis. Forțele de apărare israeliene (FDI) au înconjurat cu tancuri locuința în care s-ar ascunde „creierului atacurilor din 7 octombrie”, Yahya Sinwar. Chiar și așa, nu există nicio urmă a liderului terorist și potrivit unor surse palestiniene acesta nu se mai află în zonă.

Însă forțele israeliene au declarat încă de la începutul războiului că nu se vor opri până când nu se vor răzbuna pentru atacul săvârșit pe data de 7 octombrie și pentru toate victimele și decese comise de teroriștii grupării Hamas. De asemenea, au promis că vor nimici gruparea teroristă pentru ca populația să fie liniștită.

Premierul Netanyahu a avertizat că este doar o chestiune de timp până când liderul Hamas va fi capturat de israelieni.

"Atâta timp cât sunt premier, nu se va întâmpla" ca Autoritatea Națională Palestiniană (ANP) să controleze Gaza, a declarat Benyamin Netanyahu, explicând că "cei care își educă copiii în terorism, îl finanțează și îi susțin familiile nu vor putea guverna Gaza după eliminarea Hamas". Israelul face "pași importanți" pentru a proteja mai bine civilii în timpul ofensivei sale din sudul Fâșiei Gaza, spunea miercuri secretarul de stat american Antony Blinken.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---