Social

Gregorian Bivolaru, arestat în Franța. Victimele, obligate să plătească prin videochat sau munci manuale „cursurile” de yoga

schedule 29 nov. 2023, 08:02

Gregorian Bivolaru, arestat în Franța. Victimele, obligate să plătească prin videochat sau munci manuale „cursurile” de yoga
Foto: ROMULUS BRUMA (C) / AGERPRES FOTO

Gregorian Bivolaru (71 de ani), liderul MISA, a fost arestat în Franța pentru legături cu o sectă de yoga. Din casa sa din Paris au fost scoase 26 de femei. Bărbatul este cercetat pentru răpire, viol și exploatare secuală. El este acuzat că își obliga victimele să facă videochat în schimbul „cursurilor” de yoga. Bărbații erau puși la „munci manuale”. 

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a fost arestat în Franța

Gregorian (Guru) Bivolaru este fondatorul acestei mișcări internaționale de yoga controversate. Poliția a mobilizat pentru această operațiune 175 de ofițeri din Paris și în departamentele Seine-et-Marne, Val de Marne şi Alpii Maritimi. 

În momentul arestării inculpatului, din casa unde locuia acesta au fost scoase 26 de femei, unde acestea erau reținute „în condiții de spațiu și igienă deplorabile”. 

Conform sursei judiciare citate, primele elemente lasă să se înțeleagă că secta internațională era axată îndeosebi pe tantra yoga (n.r. trezirea spiritualității prin intermediul sexualității) și că „învățăturile” erau aveau scopul de a condiționa victimele să accepte relații intime, folosindu-se tehnici de manipulare mentală care urmăresc suprimarea, în rândul victimelor, a oricărei noțiuni de consimțământ în cadrul raporturilor sexuale, scrie Agerpres.

Oficiul central de urmărire a violenţelor împotriva persoanelor (OCRVP) a primit plângerile a trei femei victime ale organizaţiei. Acestea au declarat că au fost sechestrate într-un pavilion și au fost constrânse la anumite practici sexuale. Conform aceleiași surse, „cursurile” de yoga organizate de Bivolaru urmăreau să-i facă pe participanți să ia parte la activități sexuale și/sau fizice. Mai multe victime au denunțat faptul că au fost constrânse să își plătească „sejurul” făcând videochat, în cazul femeilor, sau munci manuale, în cazul bărbaților. 

La finalul lunii iulie 2022, Miviludes (Misiunea interministerială de vigilenţă şi luptă împotriva derivelor sectare) a sesizat parchetul din Paris, după ce a fost informată de Liga drepturilor omului în legătură cu 12 plângeri ale unor foste membre ale mişcării MISA, „Mişcarea de integrare spirituală în absolut”. Grupul a fost fondat de Gregorian Bivolaru la începutul anilor 1990 în România, apoi a devenit Atman în urma extinderii peste hotare.

Mai multe femei din diferite țări au declarat că au căzut victime activităților organizației MISA și liderului acesteia. Parchetul din Paris a lansat, pe 10 iulie 2023, o anchetă pentru „abuz” în bandă organizată de către membrii unei secte”, „sechestrare în bandă organizată”, „viol” și „trafic de persoane în bandă organizată”. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---