Showbiz

Corina Chiriac are o pensie infimă după zeci de ani de carieră în muzică. „Poate dacă bănuiam ce vremuri vin...”

schedule 10 sept. 2023, 08:44

Corina Chiriac, una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, are în spate 50 de ani de carieră muzicală, iar în televiziune are peste 12 ani. Solista, ajunsă la vârsta de 73 de ani, este mândră de realizările sale, dar răsplata pentru munca ei nu este pe măsură, căci vedeta primește o pensie lunară infimă comparativ cu hiturile lăsate moștenire țării noastre. 

Corina Chiriac, pensie infimă după 50 de ani de carieră

Corina Chiriac a anunțat că părăsește televiziune în timpul pandemiei de coronovirus. Cântăreața a prezentat ani de zile, la Național TV, iar acum se bucură liniștită de tot ce i-a dăruit viața. În ultima perioadă, interpreta de muzică ușoară a devenit o prezență extrem de rară și pe micul ecran. 

Vedeta a făcut parte din emisiunile „Ne-amintim Duminica” și „Oprim Timpul”, de la Național TV. În anul 2020, aceasta și-a anunțat fanii că va părăsi televiziunea, luând hotărârea de a se retrage pentru a duce o viață liniștită. 

Acum, solista susține că se simte bine. Cu toate acestea, după o viață în care a servit publicului, artista primește o pensie mică. Corina Chiriac a mărturisit că duce grija zilei de mâine din cauza pensiei pe care o primește din partea statului.

„Am, desigur, o pen­sie. Dincolo de asta, mi-am redus la minimă nece­si­tate cheltuielile. Poate că dacă bănuiam ce vre­muri vin, nu mai scoteam CD-uri pe cheltuială pro­prie…  Experienţa de viaţă m-a învăţat să răzbat în toate aspectele ei. Eu sunt un Scorpion supravieţuitor, prin spiritul meu liber”, a declarat Corina Chiriac, conform ciao.ro.

Cum a debutat Corina Chiriac în muzică? A cântat la vioară timp de 6 ani

Corina Chiriac este una dintre solistele de mare succes din muzică ușoară din anii '70. Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac (1919–1994), a fost profesor la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București. Mama sa, Elisabeta Chiriac (1920-2002), a fost profesoară de pian la același Conservator. 

Aceștia au familiarizat-o de la o vârstă fragedă cu muzica. Copil fiind, a studiat la început cu mama sa. Ulterior, familia a ajuns la concluzia că micuța Corina Chiriac ar fi mai studioasă cu o profesoară străină, așa că au apelat la o prietenă de familie, pianista Rodica Suțu, una dintre ultimele descendente ale familiei domnitoare Suțu. 

Nu a putut să o învețe pianul prea mult deoarece Corina Chiriac ar fi avut degetele prea mici pentru a atinge corect octavele. Totuși, a continuat cu muzica. Părinții au înscris-o, în 1955, la Școala de muzică Nr. 1, din București, unde a făcut vioară ca instrument principal timp de 6 ani. 

În 1965 a debutat radiofonic la Casa de cultură a studenților „Grigore Preoteasa” din București, în cadrul concursului „Debuturi”. Câștigă premiul de popularitate al celui mai tânăr concurent cu două compoziții proprii și melodia „Pe valea Prahovei” de George Grigoriu. Președintele juriului: compozitorul George Grigoriu.

În martie 1970 a debutat la concursul TV „Steaua fără nume”, regizat de Sorin Georgescu și Simona Patraulea, unde parcurge toate etapele și obține din partea juriului condus de maestrul Octav Enigărescu nota maximă, 10 și consacrarea în fața publicului român după o serie de dezbateri furtunoase cu prezentatorul emisiunii, Dan Deșliu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---