Social Timp liber

Start sezonului de pe litoralul românesc. Ce evenimente sunt programate în minivacanța de 1 Mai

schedule 28 apr. 2023, 16:18

Start sezonului de pe litoralul românesc. Ce evenimente sunt programate în minivacanța de 1 Mai
Aleksandar Todorovic/Shutterstock

Minivacanța de 1 Mai este la un pas distanță. Peste 70 de mii de tineri sunt așteptați în cele mai tari stațiuni de la Marea Neagră pentru a sărbători ziua de 1 Mai. Cele mai populare stațiuni sunt Costinești, Mamaia și Vama Veche, unde au fost planificate o serie de evenimente.

Evenimentele planificate pe litoralul românesc pe 1 Mai

Turiștii din toate colțurile țării sunt așteptați pe plajele din România pe 1 Mai. O serie de evenimente se organizează cu această ocazie. La Costinești are loc Festivalul „Beach, please”, în perioada 27 aprilie – 1 mai, unde vor participa peste 50.000 de tineri.

Tot în Costinești are loc cea de-a doua ediție a celui mai mare Rock Fest de pe litoral: „May, Be Rock Fest“. Cei care sunt îndrăgostiți de muzică rocksunt așteptați la festivalul care se desfășoară în perioada 28 – 30 aprilie. Evenimentul va avea loc la White Horse Costineşti. Printre cele mai îndrăgite trupe care vor concerta se numără: Vama, Șuie Paparude, Vița de Vie, Bucovina, Bosquito, Kempes, Lupii lui Calancea şi mulţi alţii.

Turiștii care vor merge la Mamaia sunt așteptați cu energie bună, atmosferă incendiară și multe surprize. Sunwaves a ajuns la ediția cu numărul 30, iar peste 10.000 de tineri sunt așteptați, în special turiști din Marea Britanie, Germania și Italia.

Pe plaja Blue Beach vor fi patru scene pe care vor urca în jur de 100 de artiști internaționali și români ce vor mixa muzică începând din 27 aprilie până pe 3 mai 2023. Printre artiștii care vor face atmosferă se numără Marco Carola, Loco Dice, Jamie Jones, Ricardo Villalobos, Luciano, iar România este reprezentată de DJs precum ARPIAR, Dan Andrei, Priku, Arapu, Mahony, Gescu, Cezar și mulți alții.

Cele mai tari evenimente organizate la Costinești și Mamaia

Grill Fest este cea mai nouă experiență de barbecue și muzică din România și Festivalul du Bonheur, care va încânta turiștii cu o gastronomie savuroasă, muzică și alte surprize culinare pe plajele din Constanța și Mamaia. În acest an, Vama Veche se află pe locul al treilea în ceea ce privește topul destinațiilor pentru 1 Mai.

„Așteptăm peste 75.000 de turiști pe litoral în weekendul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costinești și Mamaia“, anunță Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

În stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud sunt așteptați peste 3.000 de turiști.

Deși nu avem mari evenimente, oferim tarifele cele mai scăzute, servicii corecte, liniște și confort, mai ales pentru familiile cu copii și oferte pentru bugete de vacanță diferite“, anunță George Lica, președintele Patronatului Eforia Turistică.

Care sunt prețurile din stațiunile de pe litoral în această perioadă

În acest an, Costineștiul bate topul la cele mai scumpe prețuri de cazare la deschiderea sezonului turistic, urmat apoi de Venus și Mamaia.

Pentru weekendul de 1 Mai, pentru un pachet de două nopți, la un hotel de trei stele, turiștii vor scoate din buzunare începând de la 350 lei/persoană în Costinești și ajung la 520 lei/persoană în hoteluri de 4 stele. În Venus, tariful de persoană este de 180 lei și se ridică la 900 lei la un hotel de patru stele cu servicii all inclusive.

Aceeași vacanță, în Mamaia costă 175 de lei și ajunge la 2.400 lei în hotelurile de cinci stele, în timă ce la Eforie, prețurile pornesc de la 150 lei și ajung la 1.300 lei la hoteluri de patru stele, cu demipensiune.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9695 RON
0.00350
USD
USD: 4.6078 RON
0.00070
GBP
GBP: 5.8126 RON
0.00410
HUF
HUF: 1.2621 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5409 RON
0.00170
CHF
CHF: 5.1124 RON
-0.02100
Convertor valutar

Rezultat: ---