Social

Droguri noi pe piața din România; dealeri străini pe litoral. Cu ce drog de lux își atrăgeau traficanții clienții

schedule 01 mai 2023, 12:00

Droguri noi pe piața din România; dealeri străini pe litoral. Cu ce drog de lux își atrăgeau traficanții clienții
Foto: DIICOT/Poliția Română

Distracția și raziile polițiștilor pe litoral continuă. În acest an, de 1 Mai, la malul mării au ajuns droguri de lux din marile capitale vestice. Ofițerii au găsit kilograme de droguri la percheziții și au descoperit un fenomen nou: traficanții străini au adus pe piață droguri noi, unele abia intrate pe lista substanțelor interzise. Printre cele mai populare și noi stupefiante se numără și cocaina roz, considerată un drog de lux.

Droguri noi pe piața din România, aduse de dealeri străini din marile capitale vestice

Ofițerii antidrog au făcut nopți albe pe litoralul românesc, odată cu minivacanța de 1 Mai, și sunt cu ochii pe toți cei care confundă distracția cu consumul de stupefiante. 100 de tineri au ajuns de la distracție direct în duba poliției. 

Sunt filați și cei care împrăștie drogurile. Așa au fost găsiți trei traficanți români, care au venit pe litoral de 1 Mai special pentru a vinde stupefiante.

Oamenii legii au găsit într-un apartament din nordul stațiunii Mamaia două kilograme de droguri de mare risc, sume importante de bani și un cântar electronic de mare precizie. 

Printre substanțele interzise capturate sunt cocaină și ketamină. Specialiștii spun că străinii au introdus pe piață și droguri noi, de sinteză. Printre ele se numără și cocaina roz, un drog de lux.

„Cocaina roz este un drog considerat a fi de lux. Este un compozit din mai multe tipuri de droguri, se vinde în zonele cu potențial financiar. 4-500 de euro gramul înseamnă o sumă importantă de bani. Se vinde în Ibiza, în Miami, în anumite zone din Paris, Barcelona, în porturile unde sunt garate ambarcațiuni de lux”, a declarat Cătălin Țone, șeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO, pentru Observator.

Experții antidrog au completat că, anul acesta, traficanții au venit cu adevărat „meniu” de stupefiante pe care îl promovează pe grupuri de Whatsapp.

„Anturajul este crucial în astfel de momente. Pentru că te poate face să îți încalci propriile reguli și să pici foarte usor tentațiilor. Și atunci oamenii pentru puțină distracție, uită cateodată de riscurile la care se expun consumând substanțe interzise”, a explicat Elena Stambuli, psiholog. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---