Social

Ce-a dea patra noapte albă la malul mării. În Mamaia s-au cheltuit sute de mii de euro, iar în Vama Veche petrecăreții au stat la foc de tabără

schedule 01 mai 2023, 09:25

Ce-a dea patra noapte albă la malul mării. În Mamaia s-au cheltuit sute de mii de euro, iar în Vama Veche petrecăreții au stat la foc de tabără
Foto: Stirile Pro TV/Youtube.com

Pe litoral s-a încheiat cea de-a patra noapte altă, dar distracția nu s-a oprit. În Mamaia, de 1 Mai s-au organizat petreceri în toate cluburile exclusiviste, acolo unde s-au cheltuit sute de mii de euro. Și în Vama Veche lumea s-a distrat de minune. Fie că au stat pe plajă, fie că au dansat în cluburi, tinerii ajunși la mare în minivacanța de 1 Mai au prins împreună răsăritul în ritm de dans, la focul de tabără. 

Nopți alte la malul mării. Cum se distrează românii în Mamaia sau în Vama Veche

Cluburile exclusiviste de la mare au fost neîncăpătoare pentru tineri, în minivacanța de 1 Mai, chiar dacă aici o sticlă de șampanie ajunge la 300.000 de lei.

Însă ținutele alese nu au fost atât de extravagante precum se poartă de regulă în cluburile din Mamaia Nord. Petrecerile s-au terminat abia dimineață, cu focuri de artificii spectaculoase.

La polul opus au fost tinerii din Vama Veche, care nu au ținut cont de cum sunt îmbrăcați, ci s-au distrat până în zori și în a patra noapte consecutivă. 

„Am venit aici să ne simţim bine, ca în fiecare an în UBB. În fiecare an de 1 Mai am venit cu gaşca. E o tradiţie şi noi ţinem cont de tradiţii non-stop. Nu mai simţim frigul. Ne simţim foarte bine suntem... cu toată lumea. suntem mulţi”, a povestit o tânără pentru Observator.

Deși unitățile de cazare au fost ocupate, petrecăreții au găsit totuși soluții. „Avem trei variante: mulţi dintre noi stăm la cort, mulţi dintre noi dormim în maşini, şi mulţi dintre noi la cazare. Dar majoritatea dintre noi suntem prin maşini corturi, mai low-budget”, a spus un tânăr. 

De 1 Mai, românii preferă minivacanțe în țară și sejururi în străinătate

Pentru minivacanța de 1 Mai, românii și-au făcut rezervări de patru zile pentru destinațiile din țară, în timp ce pentru concediile petrecute în această perioadă în străinătate au preferat vacanțe de șapte zile, conform informațiilor furnizate de către agențiile de turism.

Prețurile pentru destinațiile interne pornesc de la 1.121 de lei de persoană și ajung până la 2.255 de lei. Sunt preferate destinații de la mare, Valea Prahovei, nordul Moldovei, Covasca sau Băile Felix. 

În afara țării, sunt preferate destinații precum Bulgaria, Grecia, Turcia sau Egipt, Dubai, Zanzibar, Seychelles, Thailanda, Vietnam, Japonia sau Cuba. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---