Speciale

Hotelierii au pregătit deja ofertele de 1 Mai. Cât costă 3 nopți de cazare la munte

schedule 24 apr. 2023, 14:02

Hotelierii au pregătit deja ofertele de 1 Mai. Cât costă 3 nopți de cazare la munte
Foto: Adriana Sulugiuc/Shutterstock

Se apropie minivacanța de 1 Mai, iar hotelierii au pregătit deja ofertele de cazare. Deși la mare căutare este marea, sezonul abia acum deschizându-se, nici cel de la munte nu este pe terminate. Vremea le permite încă pasionaților de sporturi de iarnă să se bucure de zăpada de pe creste. Mulți și-au făcut deja programare pentru Ziua Muncii. Iată cât durează minivacanța de 1 Mai și cum va fi vremea. 

Oferte cazare la munte de 1 Mai

Patronii unităților de cazare sunt deja cu gândul la turiștii care vor ajunge la munte cu ocazia zilei de 1 Mai. Cum zăpadă consistentă mai este doar pe creste, hotelierii au pregătit centrele SPA pentru cei mari și locuri de joacă pentru cei mici. O noapte de cazare cu mic dejun inclus, la un hotel de patru stele, pornește de la 450 de lei pentru o cameră dublă.

„Le pregătim oaspeţilor noştri multe promoţii, avem un tarif de 45 de euro loc în cameră dublă, cazare cu mic dejun, cu posibilitatea achiziţionării unei cine live cooking şi bineînţeles cu multe alte activităţi pntru familie, cum ar fi activităţi recreative pentru copii, vânătoare în parcul nostru tematic sau relaxare la centru SPA. Oaspeţii pot opta pentru un pachet de la trei nopţi, până la o noapte”, a transmis Bianca Socol, reprezentantă hotel, la Observator.
„Avem un pachet de trei nopţi de cazare, cu 1800 de lei, acces la SPA, sală de jocuri, bowling, avem loc de joacă interior pentru copii, exterior pentru copii. Avem mâncarea a la carte”, a declarat Gabriel Roșca, director hotel.
„Avem un grad de ocupare de 85%, un grad de ocupare bun pentru noi, dar încă mai aşteptăm. Până la data de 1 mai vom fi cu siguranţă 100%”, a completat acesta.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețurile au crescut cu 30%, dar turiștii tot nu s-au lăsat speriați. Bianca Socol, reprezentantă hotel patru stele, a afirmat că cererea este destul de mare. „Avem telefoane care sună continuu, fiind un weekend prelungit, ne așteptăm oaspeții”, a adăugat ea.

Polițiștii au transmis că oamenii care vor să ajungă de 1 Mai la Poiana Brașov pe Valea Prahovei vor trebui să se înarmeze cu multă răbdare, căci traficul se anunță, ca în fiecare an, de altfel, unul foarte aglomerat.

Ofertă 1 Mai - Hotel de 4*

  • cameră dublă - 450 de lei/noapte

Ofertă 1 Mai - Hotel 4*

  • pachet 3 nopţi de cazare: 
  • cameră dublă - 1800 de lei 

Când pică 1 Mai, Ziua Muncii, în 2023? Câte zile libere vor avea românii în acest an?

După vacanța de Paște, românii vor avea din nou o minivacanță începând cu data de 1 Mai. În acest an, angajații vor avea trei libere, în datele de 29 aprilie, 30 aprilie și 1 Mai (luni). 

Alte zile libere până la finalul anului 2023 

  • 1 Mai (Ziua Muncii) – luni (minivacanță de 3 zile, sâmbătă-luni, 29 aprilie-1 Mai)
  • 1 iunie (Ziua Copilului) – joi
  • 4 și 5 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni (minivacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern)
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi
  • 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)

Cum va fi vremea de 1 Mai 2023, Ziua Muncii?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat cum va fi vremea în următoarea perioadă. Pentru minivacanța de 1 Mai, veștile despre vreme nu sunt îmbucurătoare. Temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei, iar pe litoral vor fi ploi abundente. 

„Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nordvestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice”, au precizat meteorologii.

Așadar, cei care își doresc să meargă pe litoral anul acesta de 1 mai, trebuie să țină cont de faptul că va fi mai frig față de anii trecuți, iar ploile își vor face simțită prezența. Conform AccuWeather, așa vor arăta termometrele în principalele orașe ale țării pe data de 1 mai 2023:

  • Brașov: 16 grade Celsius
  • Constanța: 16 grade Celsius
  • București: 22 de grade Celsius
  • Iași: 17 grade Celsius
  • Timișoara: 22 de grade Celsius
  • Cluj-Napoca: 19 grade Celsius
  • Craiova: 23 grade Celsius
  • Alba Iulia: 19 grade Celsius

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9754 RON
0.00090
USD
USD: 4.6739 RON
0.00790
GBP
GBP: 5.8294 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2669 RON
-0.00780
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00050
CHF
CHF: 5.1301 RON
-0.00120
Convertor valutar

Rezultat: ---