Social Economic

Tarife pe litoral. Cât costă o noapte all inclusive în Mamaia, Neptun sau Olimp, în această perioadă

schedule 06 iun. 2023, 09:46

Tarife pe litoral. Cât costă o noapte all inclusive în Mamaia, Neptun sau Olimp, în această perioadă
Foto: AGERPRES/ FOTO

Minivacanța de Rusalii a adunat mulți turiști pe litoralul românesc. S-au bronzat, au jucat table, s-au plimbat cu ski jet-ul și s-au bucurat de atmosferă, înainte de a se afunda în traficul de pe drumul de întoarcere. Și tarifele au ținut cu ei, nu numai vremea. Iată cât costă, în această perioadă, o noapte all inclusive în Mamaia, Neptun sau Olimp. 

Cât costă o noapte all inclusive în Mamaia, Neptun sau Olimp

În timp ce unii au ales doar să se relaxeze pe șezlong, lângă o băutură rece, alții au căutat senzații tari în activități pline de adrenalină. Curajoșii au ales plimbările cu ski jet-ul. Cu toții au amânat plecarea spre casă cât mai mult, iar semnele pentru noul sezon sunt bune, spun hotelierii.

„Se anunţă un sezon aglomerat. Pentru perioada aceasta, până la finalul lunii iunie avem oferte începând de la 92 de euro per persoană pentru 2 nopţi de cazare”, a transmis Cristiana Belu, manager resort. 

Tarifele de cazare sunt avantajoase pe întreg litoralul, în această perioadă. Între 130 și 230 de lei pe noapte în Mamaia și între 150 și 350 de lei în sudul litoralului, la Neptun și Olimp, pentru all inclusive. Din data de 15 iunie, prețurile vor crește și cu până la 30%. 

Cât ține sezonul la mare?

În România, sezonul estival la mare începe, de regulă, în mai sau iunie, și se termină în septembrie. Această perioadă poate varia în funcție de vreme. Lunile cu cele mai mari temperaturi, iulie și august, sunt considerate vârf de sezon. 

Când este extrasezon la mare?

Când vine vorba despre perioada de extrasezon la mare, majoritatea se gândește numai la acele luni dinainte și după sezonul de vară. La noi în țară, extrasezonul este considerat în aprilie-mai sau septembrie-octombrie, când vremea este mai puțin călduroasă, însă poate include zile însorite în care turiștii aleg să se bronzeze sau să intre în mare, în pofida temperaturii mai reduse a apei.

Cu toate acestea, stațiunile de la malul Mării Negre pot fi vizitate pe tot parcursul anului. Chiar dacă majoritatea unităților de cazare nu sunt deschise pe toată perioada de extrasezon, poți găsi și hoteluri la mare în care să îți rezervi o cameră oricând, inclusiv iarna. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---