Social Locale

Reduceri generoase în stațiunile montane, în ultimele zile de schi. Cât de încântați sunt turiștii

schedule 10 mar. 2023, 17:05

Reduceri generoase în stațiunile montane, în ultimele zile de schi. Cât de încântați sunt turiștii
Serenity-H/Shutterstock

Ultimele zi de schi vin cu o surpriză pentru turiști. Prețurile din stațiunile montane au scăzut considerabil spre fericirea celor care nu au apucat în acest an să se bucure o vacanță la munte sau de pârtiile pentru schi. În mare parte, costurile pentru cazare, dar și pentru transportul pe cablu a scăzut cu 20%.

Turiștii au parte de reduceri în zonele montane din România

Este perioada reducerilor în zonele montane ale României. Singura excepție este Sinaia, unde administratorii telefericelor spun că nu au niciun motiv să ieftinească costurile serviciilor, deoarece toate pârtiile de altitudine sunt se află într-o stare perfectă și au parte zilnic de sute de turiști.

Platoul Bucegilor, la Cota 2000, este plin de turiști dornici să se bucure de weekend și de ultimul strat de zăpadă rămas pe pârtiile de schi. Sâmbătă, turiștii sunt așteptați deghizați pe pârtie, deoarece va avea loc un carnaval. Evenimentul este realizat cu scopul de a combină sportul, muzica și jocurile de iarnă.

Turiștii vor avea parte de lecții gratuite de schi, iar trei artiști îndrăgiți vor susține un concert pe zăpadă. Prețul cartelei de schi este în continuare 230 de lei în weekend, în schimb prețul cazărilor s-a ieftinit cu circa 25%. Acum, cazările încep de la 140 de lei pe noapte până la 1.000 de lei, la un hotel de patru stele.

În această iarnă, Poiana Brașov a avut cel mai scurt sezon de schi din istorie, numai o lună și jumătate. Administratorii pârtiilor încearcă să îl prelungească cu ajutorul temperaturilor care vor scădea începând de sâmbătă. În weekend, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa până la ora 17:00, au anunțat aceștia.

Ultimele zi de schiat pe pârtiile din Păltiniș

Prețul cartelelor de transport pe cablu a rămas la fel ca cel din februarie, însă au mai multe urcări, acest lucru însemnând o reducere de circa 20% a prețului, per tură.

S-a redus numărul de puncte care se decontează, în momentul trecerii prin turnicheți”, a spus Adrian Biriboiu, administratorul domeniului schiabil.

Turiștii s-au arătat și ei încântați de noile prețuri și promoții.

E ieftin, ce să zic, dar dacă mai adaugi pentru o familie, mai pui mesele, mai închiriatul, dacă e să schiezi, atunci da, te costă”.
Sperăm să mai ningă puțin și să mai țină un pic vremea cu noi, și să beneficiem de aceste reduceri de prețuri".

Ultimul weekend de schi se anunță la Păltiniș, în județul Sibiu. Cazările au ajuns să fie cu până la 30% mai ieftine, iar cartela de transport pe cablu costă acum 95 lei, de 3 ori mai puțin decât în vârf de sezon.

Dacă te uiți în jur, au apărut floricelele, s-a și înverzit iarba și ne bucurăm că mai avem pe ce să mai schiem”, a afirmat Cristi Petre, instructor de schi.

De asemenea, sâmbătă, la Păltiniș, va fi organizat și ultimul concurs din acest sezon de iarnă. Turiștii sunt provocați să sară într-un bazin cu apă, fie cu schiurile, fie cu ambarcațiuni construite de ei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
0.00010
USD
USD: 4.6567 RON
0.01320
GBP
GBP: 5.7878 RON
-0.01800
HUF
HUF: 1.2649 RON
-0.00200
BGN
BGN: 2.5442 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0938 RON
0.02600
Convertor valutar

Rezultat: ---