Social Economic

Luna vacanțelor pe litoral. Cât costă o cameră la un hotel de 4 stele: abia mai găsești un loc liber

schedule 02 aug. 2023, 11:13

Luna vacanțelor pe litoral. Cât costă o cameră la un hotel de 4 stele: abia mai găsești un loc liber
Foto: Aleksandar Todorovic/Shutterstock

August este luna vacanțelor pentru români. În cele mai populare stațiuni de pe litoral abia dacă se mai găsește o cameră liberă, chiar dacă hotelurile de patru stele au prețuri destul de piperate pe noapte, care pot ajunge la 1.200 de lei. Specialiștii se așteaptă la un număr mare de turiști în următoarele zile, având în vedere și minivacanța de Sfânta Marie. Vestea bună este că, din 15 august, ca în fiecare an, prețurile vor intra la apă. 

Costul unei camere la un hotel de 4 stele de pe litoral este foarte mare

Turiști din toate colțurile țării, cât și de peste hotare, au venit, în aceste zile, pe litoral. Hotelurile sunt aproape pline, iar administratorii se tem că vor fi nevoiți în curând să refuze rezervări. 

„Gradul de ocupare începând de la 1 august, peste 95-97%, dacă e să rămânem cu o cameră - două dintre turiştii care vin pe cont propriu şi nu mai vin la rezervare”, a declarat Lucian Popa, proprietar hotel, la Observator
„Avem un grad de ocupare de 100%, hotelierii sunt fericiti, dar si turistii pentru ca pot beneficia de facilitati: piscine, programe artistice pt cei mici si cei mari, pregatim in fiecare seara muzica live”, a spus Roxana Taiss, manager hotel, pentru sursa menționată.
„Deja vedem pe plajă, e ocupată în proporţii mari, lumea e pusă pe distracţie, în sfârşit se simte atmosfera de concediu”, a declarat Ana Maria Bartha, administrator plajă. 

Iar prețurile sunt și ele pe măsura distracției. „Cam 600 de lei ne-am propus să cheltuim în 5 zile. E a a treia zi şi depăşim bugetul”, spune un turist. „Aseară, o mie de lei la un club destul de accesibil”, spune un turist. „500-600 de lei o masă în familie, dar e ok, o dată pe an trebuie să faci altceva”, spune un altul.

În prima jumătate a lunii august, o noapte de cazare la un hotel de patru stele costă între 400 și 1.200 de lei. Din data de 15 august prețurile vor scădea. 

Românii fac economii în concediul de la mare

Prețurile de la mare le dau fiori românilor, așa că mulți taie din cheltuieli și aleg să stea la plajă pe prosop, cearșaf sau chiar pe șezlongul propriu. Așa le rămân mai mulți bani pentru o băutură rece, gustări sau diferite atracții de pe litoral. 

O zi de plajă la șezlong pentru un cuplu ajunge la câteva sute de lei. În medie, două șezlonguri costă 100 de lei, iar băuturile aproximativ la fel. În calcul nu intră și de-ale gurii.

Pentru cei care vin la plajă pe cearșaf, calculele sunt mai simple. Au locul lor gratis pe nisip și dau bani doar pe băuturi, în jur de 100 de lei pe cuplu, dacă nu vin și cu o geantă frigorifică în își pun ce răcoritoare doresc. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---