Social

Prețul un porumb fiert pe litoral, calculat bob cu bob. Turiștii plătesc de 10 ori mai mult pentru un porumb la malul mării

schedule 28 iun. 2023, 10:07

Prețul un porumb fiert pe litoral, calculat bob cu bob. Turiștii plătesc de 10 ori mai mult pentru un porumb la malul mării
Foto: Captura Stirile PRO TV

Turiștii care au ales în acest an litoralul românesc rămân, cu siguranță, cu un gust amar când văd prețurile exagerate, întâlnite la tot pasul. Nu numai mâncarea sau cazarea le scoate mult din buzunar, ci și micile pofte făcute pe plajă cântăresc din ce în ce mai greu. Porumbul, unul dintre cele mai dorite și consumate produse pe timpul verii, îndeosebi la malul mării, are un preț exagerat. De la producător până pe plajele de la Marea Neagră, costul unui știulete ajunge să crească și de 10 ori. 

Turiștii de pe litoral plătesc de 10 ori mai mult pentru un porumb fiert

Ca în fiecare an, litoralul e plin de vânzători ambulanţi. De cele mai multe ori, pofta ne face să nu ne uitam la preţ. Pe asta mizează și comercianții, care vin în fața turiștilor cu prețuri mult mai mari decât ar fi normal. 

Fermierii din Dolj vând porumbul în piețele en gros cu doar un leu. În Dăbuleni, pe lângă pepeni, agricultorii cultivă și porumb dulce. Însă, pentru a-l scoate pe tarabe din prima lună de vară, trebuie să-l crească în solarii. 

Cultura de porumb zaharat era, până nu de mult, exotică pentru fermele de la noi. Doar un kilogram de boabe dulci pentru semănat ajunge la 50 de lei, comparativ cu cel clasic, care costă 16 lei. Este un soi care se face timpuriu și care are nevoie de o îngrijire specială, însă pentru care producătorii abia își scot investiția. Din Dolj, porumbul zaharat ajunge direct la mare. Până acolo, prețul crește de 10 ori. 

Produsele vândute pe plajă, pericol pentru sănătate

Fructe, porumb fiert, gogoși. Le găsim la orice pas pe litoral, vânzătorii împânzind plajele. Polițiștii îi amendează, dar ei se întorc fără rețineți. Revin mereu pentru că sunt și cumpărători care nu se gândesc la pericole și le oferă chiar și copiilor produse plimbate prin soare ore la rândul. 

În fiecare sezon estival, medicii de la spitalul de boli infecțioase tratează turiști cu toxiinfecție alimentară, căci odată cu poftele făcute la malul mării puteți cumpăra și bacterii precum Salmonella, Stafilococ auriu sau E. coli.  

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---