Turiștii de pe litoral plătesc de 10 ori mai mult pentru un porumb fiert
Ca în fiecare an, litoralul e plin de vânzători ambulanţi. De cele mai multe ori, pofta ne face să nu ne uitam la preţ. Pe asta mizează și comercianții, care vin în fața turiștilor cu prețuri mult mai mari decât ar fi normal.
Fermierii din Dolj vând porumbul în piețele en gros cu doar un leu. În Dăbuleni, pe lângă pepeni, agricultorii cultivă și porumb dulce. Însă, pentru a-l scoate pe tarabe din prima lună de vară, trebuie să-l crească în solarii.
Cultura de porumb zaharat era, până nu de mult, exotică pentru fermele de la noi. Doar un kilogram de boabe dulci pentru semănat ajunge la 50 de lei, comparativ cu cel clasic, care costă 16 lei. Este un soi care se face timpuriu și care are nevoie de o îngrijire specială, însă pentru care producătorii abia își scot investiția. Din Dolj, porumbul zaharat ajunge direct la mare. Până acolo, prețul crește de 10 ori.
Citește și:
Luna vacanțelor pe litoral. Cât costă o cameră la un hotel de 4 stele: abia mai găsești un loc liber
Aproape 1.000 de urși ar putea fi uciși, după ce tot mai mulți au coborât la câmpie și atacă
Apicultorii români nu mai vor mierea din Ucraina pe rafturile noastre
Produsele vândute pe plajă, pericol pentru sănătate
Fructe, porumb fiert, gogoși. Le găsim la orice pas pe litoral, vânzătorii împânzind plajele. Polițiștii îi amendează, dar ei se întorc fără rețineți. Revin mereu pentru că sunt și cumpărători care nu se gândesc la pericole și le oferă chiar și copiilor produse plimbate prin soare ore la rândul.
În fiecare sezon estival, medicii de la spitalul de boli infecțioase tratează turiști cu toxiinfecție alimentară, căci odată cu poftele făcute la malul mării puteți cumpăra și bacterii precum Salmonella, Stafilococ auriu sau E. coli.