Social

O nouă scumpire a carburanților în România! Cât costă un plin

schedule 31 iul. 2023, 08:25

O nouă scumpire a carburanților în România! Cât costă un plin
Vlad Ispas / Shutterstock

O nouă lovitură pentru șoferii din țară. Carburanții din România se scumpesc din nou. Prețurile continuă să crească, iar românii sunt nevoiți să scoată tot mai mulți bani din buzunar pentru a-și alimenta autoturismele.

Prețul carburanților din România crește în continuare

Conducătorii auto din România sunt nevoiți să plătească și mai mult pentru benzină și motorină, în urma ultimelor scumpiri. În ultimele 3 zile, prețul carburanților a crescut treptat, dar semnificativ pentru buzunarele șoferilor.

Este vorba despre o scumpire de aproximativ 30 de bani pe fiecare litru de carburant. Această scumpire vine după o lună în care prețurile s-au menținut fără a înregistra careva modificări.

În comparație cu luna precedentă, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1.3%, lucru ce înseamnă că acum, un plin costă cu 4.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În ceea ce privește motorina, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1.5%, iar un plin costă deja cu 5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. 

Cauza acestor scumpiri se datorează cererii crescute, deoarece românii pleacă în vacanțe și circulă din ce în ce mai mult, dar și din cauza scăderilor volumului de producție.

Producția pe­tro­lieră se va reduce

Arabia Saudită a anunțat că își va reduce considerabil producția pe­tro­lieră. Acest anunț a ve­nit în paralel cu un acord al OPEC Plus de prelungire a limitărilor de producție până în anul 2024.

De asemenea, specialiștii susțin că în România există un fenomen legat de prețul carburanților: în momentul în care prețul petrolului crește, preturile la pompă cresc și ele, în doar câteva zile. Iar atunci când scade prețul petrolului, scăderile de prețuri la pompă se văd greu, în câteva săptămâni.

Specialiștii spun că dacă scumpirile vor continua și în luna august la fel, atunci un plin de motorină va costa alți 5 lei în plus.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---