Externe Social

ONU avertizează că urmează o nouă creștere a prețului la produsele alimentare

schedule 14 iun. 2023, 08:59

ONU avertizează că urmează o nouă creștere a prețului la produsele alimentare
Sorbis / Shutterstock

Organizația Naţiunilor Unite a transmis un avertisment cu privire la impactului asupra securităţii alimentare. ONU susține că în următoarea perioadă preţurile la produsele alimentare se vor majora considerabil.

Produsele alimentare se vor scumpi. Avertismentul ONU

Organizația Naţiunilor Unite a anunțat că în urma ruperii barajului de la Kahovka de pe fluviul Nipru din sudul Ucrainei securitatea alimentară mondială se află în pericol, deoarece această tragedie va avea un impact colosal asupra produselor alimentare.

Martin Griffiths, responsabilul ONU pentru ajutor umanitar, a declarat că impactul asupra securităţii alimentare ar putea fi unul destul de mare, dar și unul negativ din cauza evenimentului tragic care a avut loc acum puțin timp în urmă.

"Este vorba de un grânar, toată zona aceea care coboară spre Marea Neagră şi Crimeea este un grânar nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru întreaga lume", a declarat Griffiths.

Securitatea alimentară mondială, pusă în pericol după ruperea barajului de la Kahovka

De asemenea, acesta susține că după acest incident, prețul produselor alimentare se va majora brusc și mult.

"Deja ne confruntăm cu dificultăţi în materie de securitate alimentară; sunt sigur că preţurile la produsele alimentare vor creşte în mod cert", a adăugat el.

Griffiths a afirmat că vor exista probleme în ceea ce privește recoltarea și semănatul, iar astfel, securitatea alimentară este pusă în pericol.

"Este aproape inevitabil că vom vedea enorme, enorme probleme cu recoltarea şi semănatul pentru următoarea recoltă. Aşadar, vom asista la un impact semnificativ asupra securităţii alimentare mondiale - asta este ceea ce se va întâmpla", a afirmat oficialul ONU.

Ucraina şi Rusia sunt două dintre țările considerate a fi cei mai mari producători agricoli din lume.

Cu doar câteva zile în urmă, barajul Kahovka a fost aruncat în aer. Autoritățile de la Kiev acuză forțele armate ruse de acest atac pentru a împiedica avansarea trupelor ucrainene în regiunea sudică Herson

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---