Externe

ByteDance refuză vânzarea TikTok în SUA în ciuda presiunilor legislativului american

schedule 26 apr. 2024, 11:17

ByteDance refuză vânzarea TikTok în SUA în ciuda presiunilor legislativului american
https://pixabay.com/photos/tiktok-social-media-app-tik-tok-5323006/
ByteDance refuză să vândă TikTok în SUA, în pofida legii care amenință cu interdicția aplicației.

Compania chineză ByteDance, proprietarul aplicației TikTok, a anunțat că nu intenționează să vândă platforma în ciuda noii legislații promulgate de președintele SUA, Joe Biden, care ar putea duce la interzicerea aplicației pe teritoriul american dacă nu este vândută unui proprietar din SUA. ByteDance a transmis că nu are niciun plan să vândă TikTok, răspunzând astfel la zvonurile apărute în presă și la presiunile legislative.

Legea americană, care a fost adoptată cu o majoritate covârșitoare de Senatul SUA, stabilește un termen limită pentru vânzarea TikTok, în contextul îngrijorărilor legate de posibilitatea ca Beijingul să acceseze datele utilizatorilor americani sau să folosească aplicația în scopuri de supraveghere. Cu toate acestea, ByteDance a refuzat să comenteze direct pe această temă și a negat că ar explora scenarii pentru vânzarea afacerii TikTok din SUA fără algoritmul său esențial.

Directorul general al TikTok, Shou Zi Chew, a exprimat încrederea companiei în câștigarea contestației legale împotriva legislației, afirmând că firma de social media se așteaptă să blocheze interdicția. În ciuda presiunilor, ByteDance continuă să facă majoritatea veniturilor sale în China, prin alte aplicații precum Douyin, echivalentul chinezesc al TikTok.

Legea promulgată de Biden oferă ByteDance un termen de nouă luni pentru a vinde afacerea, plus o perioadă de grație de trei luni, înainte ca o potențială interdicție să poată fi pusă în aplicare. În ciuda acestui ultimatum, ByteDance rămâne ferm pe poziție, respingând ideea vânzării și subliniind că algoritmii săi nu sunt de vânzare, fiind considerați esențiali pentru operațiunile companiei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---