Social

TikTok ar putea ajunge să fie interzis și în România. Cine nu ar mai avea voie să folosească aplicație

schedule 11 mai 2023, 14:10

TikTok ar putea ajunge să fie interzis și în România. Cine nu ar mai avea voie să folosească aplicație
salarko / Shutterstock

Rețeaua de socializare TikTok este numărul 1 în rândul aplicațiilor moderne. Aceasta ar putea fi interzisă în România pentru o anumită categorie de persoane.

Fără TikTok în România. Categoria de cetățeni care nu ar mai avea acces la aplicație

TikTok-ul și-a luat având în lumea internetului în ultimii ani. Aceasta a devenit cea mai utilizată aplicație de social media și continuă să facă furori în întreaga lume. În România însă, aceasta ar putea fi interzisă pentru o anumită categorie de persoane.

Mai exact, politicienii români ar putea rămâne fără TikTok pe telefoanele de serviciu. Consiliul pentru Securitate Cibernetică urmează să decidă săptămâna viitoare dacă aplicația urmează să fie interzisă pe dispozitivele guvernamentale.

În cazul în care această măsură va fi adoptată nu va fi aplicată și pentru restul populației. Chiar și așa, ministrul Digitalizării susține că vor avea loc mai multe campanii de informare la nivelul populației cu privire la eventualele riscuri la care sunt expuși în momentul în care folosesc această aplicație.

În urmă cu doar câteva luni, Comisia Europeană a solicitat angajaților să dezinstaleze aplicația TikTok de pe dispozitivele de serviciu. Aceleași măsuri au fost luate și în Marea Britanie, Franța și Austria.

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare, care este deținută de ByteDance. Aceasta a fost lansată în China sub numele „A.me” în septembrie 2016 de Zhang Yiming. Aplicația este utilizată pentru a crea videoclipuri scurte de mai multe genuri. În anul 2017, aplicația a fost lansată și pentru alte țări din afara Chinei. TikTok este populară în Asia, Statele Unite al Americii, și în mai multe țări, cum ar fi și în România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
0.00020
USD
USD: 4.6109 RON
0.00470
GBP
GBP: 5.7827 RON
-0.00080
HUF
HUF: 1.2877 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5443 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0812 RON
0.00800
Convertor valutar

Rezultat: ---