Sănătate

Comisia Europeană investighează TikTok Lite pentru riscuri de sănătate mintală

schedule 23 apr. 2024, 08:05

Comisia Europeană investighează TikTok Lite pentru riscuri de sănătate mintală
https://pixabay.com/photos/tiktok-social-media-app-tik-tok-5323006/
CE investighează programul TikTok Lite pentru riscuri de sănătate mintală și dependență, amenințând cu suspendarea funcției.

Comisia Europeană a anunțat deschiderea unei anchete privind programul „Task and Reward” al aplicației TikTok Lite, care a fost lansat în Franța și Spania. Programul permite utilizatorilor de peste 18 ani să câștige puncte pentru vizionarea de materiale video, puncte ce pot fi schimbate cu bunuri precum vouchere sau carduri cadou. Preocupările CE se concentrează pe „riscurile grave pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”, inclusiv a minorilor, din cauza funcției care poate crește riscul dependenței.

Executivul UE investighează dacă TikTok a încălcat obligația de a efectua și de a prezenta un raport de evaluare a riscurilor înainte de implementarea funcționalităților, conform noii legislații privind serviciile digitale (DSA). TikTok trebuie să prezinte Comisiei raportul de evaluare a riscurilor până la 23 aprilie.

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a comparat TikTok Lite cu „țigările ușoare”, avertizând că ar putea fi la fel de toxic și ar putea crea dependență. În cazul în care TikTok nu furnizează dovezi convingătoare cu privire la siguranța funcției, CE amenință cu suspendarea acesteia.

Ancheta vine într-un moment în care SUA consideră interzicerea TikTok pe fondul acuzațiilor că platforma ar permite Chinei să spioneze și să manipuleze utilizatorii americani. Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care prevede interzicerea aplicației în Statele Unite, cu excepția cazului în care TikTok întrerupe legăturile cu compania-mamă ByteDance și, implicit, cu China.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---