Medicul Cornel Petreanu nu purta centura şi nici nu a frânat
Ultimele momente din viața lui Cornel Petreanu pot da indicii importante în cazul accidentului în care a murit reputatul medic. Un alt punct important va fi expertiza tehnică a mașinii sale.
În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum bărbatul nu a avut nicio intenție de a frâna. Traficul pe Drumul Naţional 1 era lejer, şoseaua era uscată şi nici alţi şoferi nu au fost implicaţi în coliziune. Rezultatele autopsie vor stabili dacă medicul a fost sau nu conștient în momentul impactului.
Un astfel de accident poate avea două cauze: o defecțiune tehnică a mașinii sau o eroare a șoferului, spun specialiștii auto. În ultima vreme, medicul se afla sub presiune, de când procurorii anticorupție îl anchetau pentru că ar fi luat mită de la pacienți. De aici apare și altă variantă luată în calcul de criminaliști.
Citește și:
Accidentul feroviar din Galați. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite. Cauza accidentului
Accident Petromidia: cum au ajuns cei doi angajați în bazinul cu azot
„Când cei care cred că nu vor ajunge vreodată în faţa justiţiei ajung acolo, fie fug din ţară, fie se predau, fie se sinucid. Şi aici, dacă nu avem problema medicală, avem de a face cu un suicid asumat şi unde orice altă frână interioară a fost anulată prin modalitatea prin care a ales să îşi curme viaţa”, a explicat Dan Antonescu, expert criminalist, pentru Observator.
„În primul rând, maşina avea o viteză destul de mare. Conducătorul auto nu a avut nicio reacţie şi specialiştii spun că în acest accident a fost eroarea umană. Nu se vede niciun fel de încetinire. Poţi să ai o clipă de neatenţie, dar nu prea se vede din imagini că ar fi neatenţie. Acolo intrarea este dirijată, să spunem aşa”, Aurel Moraru, specialist în domeniul rutier.
Medicul care a murit în accidentul suspect de ieri făcea parte dintr-un lot de şapte doctori de la Marius Nasta, toţi anchetaţi pentru corupţie.
Anchetatorii susțin că medicul primea uneori de la pacienți chiar și 2.000 de lei, dar și sticle de alcool, care mai apoi ar fi fost vândute la pahar în satul natal.
În urma perchezițiilor, anchetatorii au găsit în apartamentul său din Sectorul 1 suma de 50.000 de euro, bani care nu au putut fi justificați.
În cazul său s-a instituit măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurența sumelor de:
- 2.355.913 lei
- 74.943 euro
- 21.300 dolari
- 2.120 franci elvețieni
- 100 lire sterline
Reputatul doctor a fost inițial reținut pentru 24 de ore, apoi a primit măsura controlului judiciar. Trebuia să treacă de două ori pe săptămână pe la poliția din Otopeni, pentru a da cu subsemnatul.